Sparta na Letné prospala první poločas a s Bohemians urvala jen remízu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sparta na Letné prospala první poločas a s Bohemians urvala jen remízu

Sparta na Letné prospala první poločas a s Bohemians urvala jen remízu
Sparta na Letné prospala první poločas a s Bohemians urvala jen remízuProfimedia
Bohemians dokázali v posledním sobotním zápase 5. kola FORTUNA:LIGY vybojovat na hřišti Sparty cennou remízu 1:1. Domácí hořeli v prvním poločase v obraně, "Klokani" však dokázali využít chyb jen jednou, když je v 10. minutě poslal do vedení Petr Hronek (29). Bod z malého pražského derby zajistil domácím na začátku druhého poločasu důrazný Tomáš Čvančara (22), jenž při absenci Jana Kuchty (25) skóroval už potřetí.

Svěřenci Jaroslava Veselého se Letenských nezalekli a v prvních minutách se několikrát připomněli rychlými protiútoky. V 10. minutě za to byli dokonce odměněni brankou, když David Puškáč naservíroval míč Hronkovi, který procedil tečovaný balon do sítě branky Dominika Holce.

Sparta se poprvé dostala k ohrožení branky Romana Valeše až po více než 20 minutách, kdy centroval z pravé strany Jakub Jankto, jehož centr skvěle vyškrábl brankář Bohemians před nabíhajícím Čvančarou. Po krachu v domácí obraně mohl zdvojnásobit vedení hostů Jan Kovařík, jenže jeho střelu dokázal Holec famózně vytáhnout na břevno.

Statistiky zápasu Sparta – Jablonec

Blízko k vyrovnání byl na druhé straně Kryštof Daněk, gólovou radost mu ale zhatila tyč. Sparta začala druhý poločas s výraznou převahou v držení míče, naopak Bohemians se ve větším počtu stáhli před svou branku. Trest za pasivitu přichystal hostům Čvančara, jenž se prodral ve vápně k míči a zblízka překonal Valeše.

"Klokany" inkasovaný gól opět probral, přičemž nebezpeční byli především po rohových kopech. Závěrečná čtvrthodina se však opět nesla v trpělivé snaze Sparty zvrátit duel na svou stranu. Dobrou příležitost měl střídající Michal Sáček, jeho přízemní střelu mířící do sítě ale dokázala zblokovat obrana Bohemians. Sparta posílala do vápna jeden centr za druhým, nicméně obrana Bohemians odolala až do závěrečného hvizdu.

Livesport hráč utkání: David Puškáč (Bohemians)