Sparta si pojistila Čvančaru a Vitíka, s oběma hráči se dohodla na víceletém kontraktu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Sparta si pojistila Čvančaru a Vitíka, s oběma hráči se dohodla na víceletém kontraktu
Sparta si pojistila Čvančaru a Vitíka, s oběma hráči se dohodla na víceletém kontraktu
Sparta si pojistila Čvančaru a Vitíka, s oběma hráči se dohodla na víceletém kontraktuProfimedia
Vedení Sparty se rozhodlo pojistit si služby útočníka Tomáše Čvančary (22), který se na Letnou vrátil před rokem z Jablonce a také obránce Martina Vitíka (20). Klub to oznámil na klubovém webu.

Tomáš Čvančara se do Sparty vrátil před rokem po úspěšném působení v Jablonci. V dresu Sparty už stihl nasázet 12 ligových a pět pohárových branek. Právě vytáhlý útočník je nejlepším střelcem podzimu a trefil se také v generálce proti Norimberku. 

"Podpis nové smlouvy je pro mě oceněním práce, kterou jsem tady za ten rok odvedl. Zároveň to pro mě znamená, že si toho váží i klub, jinak by neměl důvod se mnou smlouvu prodlužovat. Je pro mě čest spolupráci se Spartou prodloužit a jsem za to moc rád," řekl Tomáš Čvančara bezprostředně po podpisu nového kontraktu.

"Říkal jsem už po přestupu do Sparty, že bych chtěl vyhrát titul a pohár. V minulé sezoně jsme tomu byli blízko. Bohužel se nám ani jedno nepovedlo. To pro mě bylo velké zklamání, hlavně po zápase na Slovácku. Takže tohle jsou moje cíle. Zároveň chci být co nejvíc užitečný týmu, dávat góly a posunout Spartu k tomu zmíněnému titulu," dodal.

Martin Vitík oslavil 21. ledna teprve dvacáté narozeniny, přesto má na svém kontě už 40 ligových zápasů. K tomu osm duelů v MOL Cupu a čtyři v evropských pohárech. Čtyřikrát se z pozice stopera zapsal do střelecké listiny. 

"Moc si vážím toho, že mi klub jako Sparta dal i nadále důvěru. Je to pro mě závazek do další práce. Podpis smlouvy je pro mě takový další dárek k nedávným narozeninám, zároveň odměna za úsilí, které do fotbalu dávám," prohlásil Vitík krátce poté, kdy stvrdil smlouvu svým podpisem. "Cíle do dalších let? Určitě zisk trofejí, podobně to máme všichni. V budoucnu bych si pak chtěl zahrát v jedné z top lig," uvedl.