Sparťanské manko na Plzeň se zmenšilo jen o bod. Ráz utkání změnila odhalená simulace

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Sparťanské manko na Plzeň se zmenšilo jen o bod. Ráz utkání změnila odhalená simulace
Aktualizováno
Sparta v Olomouci přišla o vedení a náskok plzeňské Viktorie stáhla jen o bod.
Sparta v Olomouci přišla o vedení a náskok plzeňské Viktorie stáhla jen o bod.@ACSparta_CZ
Ani brzké vedení nestačilo Spartě k vítězství a na hřišti Sigmy Olomouc pouze remizovala 1:1. Těsně před přestávkou se v tu dobu vedoucí hosté radovali z nařízené penalty, tu ale nakonec rozhodčí kvůli nafilmovanému pádu Lukáše Haraslína odvolal. Krátce nato povedenými nůžkami srovnal Jan Navrátil. Letenští tak nezužitkovali překvapivou odpolední prohru Plzně ideálně a jejich ztráta na vedoucí příčku činí šest bodů.

Sigma Olomouc – Sparta 1:1

Do utkání vstoupili lépe hosté, kteří se už po 10 minutách radovali ze vstřeleného gólu. Jeho autorem byl Tomáš Čvančara, jenž napřáhl zpoza šestnáctky a odrazem o levou tyč usměrnil míč do sítě. To však byla na dlouhou dobu jediná pořádná příležitost, protože ani větší tlak domácích fotbalistů nevedl k přímému ohrožení sparťanské branky. Pořádně rušno bylo naopak na druhé straně hřiště.

Haraslín se z protiútoku dostal až do pokutového území Sigmy a po vyběhnutí Jakuba Trefila byl nařízen pokutový kop. Videorozhodčí však odhalil nafilmovaný pád záložníka Sparty a penaltu odvolal. Místo dvougólového rozdílu tak bylo o pár minut později srovnáno. Po vyhraném hlavičkovém souboji Antonína Růska se míč dostal k Janu Navrátilovi, který jej nůžkami uklidil do soupeřovy sítě.

Aktuální tabulka FORTUNA:LIGY
Aktuální tabulka FORTUNA:LIGYLivesport

Úvod druhé půle přinesl ošklivé zranění Čvančary, kterého po souboji s Lukášem Vraštilem a pravděpodobném zásahu do hlavy museli zdravotníci odnášet na nosítkách. Hanáci poté hráli o něco aktivněji a po hodině hry si vytvořili zajímavou příležitost. Růsek vyslal do malého vápna Sparty nebezpečný přízemní centr a proti střele Ondřeje Zmrzlého musel pohotově zakročit Matěj Kovář. Závěr druhého poločasu nabídl bojovný fotbal s velkým množstvím osobních soubojů. Ani jeden z celků už se však prosadit nedokázal, Filip Panák v 10. minutě nastavení trefil hlavou tyč.