Středeční bitvy Ligy mistrů: Barcelona o vše, Češi proti Atlétiku a Liverpool na Ajaxu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Středeční bitvy Ligy mistrů: Barcelona o vše, Češi proti Atlétiku a Liverpool na Ajaxu
Středeční bitvy Ligy mistrů: Barcelona o vše, Češi proti Atlétiku a Liverpool na Ajaxu
Středeční bitvy Ligy mistrů: Barcelona o vše, Češi proti Atlétiku a Liverpool na AjaxuProfimedia
Ve středečních zápasech předposledního 5. kola skupin fotbalové Ligy mistrů si může zajistit postup do osmifinále dalších šest týmů. V "plzeňské" skupině C bude Barcelona proti Bayernu Mnichov odvracet předčasný konec v soutěži. Na rozdíl od Interu Milán, který doma hostí obhájce českého titulu Viktorii, však nemá situaci ve svých rukách. Leverkusen s Adamem Hložkem (20) a Patrikem Schickem (26) se představí v Madridu proti Atlétiku. Liverpool čeká duel na hřišti Ajaxu Amsterodam.

Pokud Barcelona prohraje, Inter bez ohledu na výsledek s Plzní postoupí mezi 16 nejlepších. Úřadujícímu německému šampionovi navíc bude chtít vrátit úvodní porážku 0:2. Katalánci v posledních dvou domácích zápasech španělské ligy zvítězili s celkovým skóre 7:0. Třemi góly k tomu přispěl bývalý kanonýr bavorského velkoklubu Robert Lewandowski. Bayern už má osmifinále jisté.

Preview Bayern – Barcelona

"Camp Nou musí být pevnost, z toho potřebujeme udělat svou výhodu. Když budeme hrát s podobným nasazením jako naposledy, body zůstanou doma. Tohle je správná cesta," řekl trenér Barcelony Xavi.

Leverkusen v případě porážky s Atlétikem obsadí ve skupině B poslední místo. Bayeru se nedaří ani po příchodu kouče Xabiho Alonsa. Po jeho vítězné premiéře proti Schalke v následujících třech soutěžních duelech nezvítězil. Navíc není jistý start útočníka Schicka, který ve víkendovém bundesligovém zápase chyběl kvůli zranění.

Preview Atl. Madrid – Leverkusen

Jistý účastník osmifinále FC Bruggy hostí Porto. Pokud hosté vyhrají a Atlético neporazí Leverkusen, zajistí si portugalský tým postup do další fáze.

Preview Club Bruggy – Porto

Liverpool postoupí do osmifinále, jestliže na hřišti Ajaxu neprohraje. "Reds" o víkendu překvapivě podlehli v anglické lize na hřišti nováčka a posledního mužstva Nottinghamu Forest 0:1. "Výkon vysvětlit dokážu, výsledek ne. Když ale naplníme náš potenciál, předvádíme výborný fotbal," uvedl trenér Liverpoolu Jürgen Klopp. Ajax nebude mít šanci na postup, pokud anglický celek neporazí.

Preview Ajax – Liverpool

Vedoucí Neapol, která už je v osmifinále, hostí poslední Rangers. Svěřenci trenéra Giovanniho van Bronckhorsta jsou stále bez bodu a bez šancí na postup mezi posledních 16 celků v Lize mistrů.

Preview Neapol – Rangers

V "déčku" jsou ve hře o osmifinále všechny čtyři týmy, jediný Frankfurt si ho však nemůže zajistit už ve středu. Tottenham se utká se Sportingem Lisabon a úřadující vítěz Evropské ligy Frankfurt vyzve Marseille.

Preview Tottenham – Sporting Lisabon