Svět reaguje na smrt legendárního Pelého: Víc než jen nejlepší hráč všech dob

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Svět reaguje na smrt legendárního Pelého: Víc než jen nejlepší hráč všech dob

Aktualizováno
Svět reaguje na smrt legendárního Pelého: Víc než jen nejlepší hráč všech dob
Svět reaguje na smrt legendárního Pelého: Víc než jen nejlepší hráč všech dobReuters
Ve věku 82 let zemřel ve čtvrtek po dlouhém boji s rakovinou brazilský velikán Pelé. Odchod fotbalového krále vyvolal vlnu reakcí.

NEYMAR

"Před Pelém bylo 10 jen číslo. Tuhle větu jsem někde četl. Ale i když je tato věta krásná, je neúplná. Řekl bych, že před Pelém byl fotbal jen sport. Pelé všechno změnil. Udělal z fotbalu umění, zábavu. Dal hlas chudým a černým a především: díky němu byla Brazílie vidět. Díky Královi se zvýšil status fotbalu a Brazílie! Odešel, ale jeho kouzlo tu zůstane. Pelé je VĚČNÝ!"

BRAZILSKÁ FOTBALOVÁ KONFEDERACE

"Pelé byl mnohem víc než jen největší sportovec všech dob. Král fotbalu byl vrcholným představitelem vítězné Brazílie, který se nikdy nezalekl žádných obtíží. Chudý chlapec tmavé pleti, který se narodil v Tres Coracoes, nám ukázal, že vždy existuje nová cesta. Svému otci slíbil, že vyhraje mistrovství světa, a vyhrál nám tři, navíc ve 113 zápasech v brazilské reprezentaci nastřílel 95 gólů. Král nám dal novou Brazílii a my mu můžeme za jeho odkaz jen děkovat. Děkujeme ti, Pelé."

CRISTIANO RONALDO

"Pouhé 'sbohem' věčnému Králi Pelému nedokáže vyjádřit bolest, která nyní svírá celý svět fotbalu. Inspiroval mnoho milionů lidí. Náklonnost, kterou mi projevoval, jsem mu oplácel ve všech okamžicích, které jsme spolu sdíleli, i na dálku. Nikdy nebude zapomenut a jeho památka zůstane navždy v každém z nás, milovníků fotbalu."

LIONEL MESSI

 "Odpočívej v pokoji, @pele".

GARY LINEKER

"Pelé zemřel. Nejbožštější z fotbalistů a nejradostnější z lidí. Hrál hru, ke které se dokázalo přiblížit jen pár vyvolených. Třikrát zvedl tu nejvytouženější zlatou trofej v onom krásném žlutém dresu. Sice nás opustil, ale bude mít navždy fotbalovou nesmrtelnost."

THIAGO SILVA

"Odpočívej v pokoji "Rei", Bůh žehnej celé jeho rodině"

KYLIAN MBAPPÉ

"Král fotbalu nás opustil, ale jeho odkaz nebude nikdy zapomenut."

LIVERPOOL 

"Legenda, ikona a skutečný velikán hry, který bude navždy připomínán. Odpočívej v pokoji, Pelé."

ROBERTO RIVELLINO

"Tvé místo je po boku Boha. Můj věčný králi. Odpočívej v pokoji."

ROBERT LEWANDOWSKI

"Odpočívej v pokoji, šampione. Nebe má novou hvězdu a fotbalový svět ztratil hrdinu."

RIVALDO

"Jsem vděčný bohu, že Pelé byl Brazilec. Náš fotbal znají a respektují na celém světě díky všemu, co předváděl na trávníku, a nikdy se na to nezapomene. Jsem hrdý na to, že jsem hrál na dvou mistrovstvích světa s číslem 10, které on posvětil."

GIANNI INFANTINO

"Pelé: Nesmrtelný - navždy s námi."