Kariérní maximum pro Noskovou. Po životním Australian Open se posunula na 30. příčku žebříčku

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kariérní maximum pro Noskovou. Po životním Australian Open se posunula na 30. příčku žebříčku

Linda Nosková má nové kariérní maximum.
Linda Nosková má nové kariérní maximum.Profimedia
Tenistka Linda Nosková (19) si po čtvrtfinálové účasti na Australian Open polepšila ve světovém žebříčku o 20 míst na životní 30. příčku. Českou jedničkou je nadále Markéta Vondroušová (24) na osmém místě.

Nosková v Melbourne mimo jiné vyřadila světovou jedničku Igu Šwiatekovou z Polska a postupem do čtvrtfinále dosáhla nejlepšího výsledku na grandslamu v kariéře. Jejím maximem v žebříčku dosud bylo 40. místo.

Wimbledonská šampionka Vondroušová na Australian Open dohrála nečekaně už v prvním kole a v žebříčku klesla ze sedmé na osmou pozici. V nejlepší desítce je ještě Karolína Muchová na desáté příčce, i když v Melbourne po zranění zápěstí chyběla.

Za ní na 11. místě následuje čtvrtfinalistka z Melbourne Barbora Krejčíková. V první stovce jsou také těhotná Petra Kvitová (18. místo), Marie Bouzková (36.), Kateřina Siniaková (49.), Karolína Plíšková (77.) a Brenda Fruhvirtová (96.).

V mužském žebříčku má český tenis dva zástupce v první stovce. Jiří Lehečka si pohoršil o osm míst a patří mu 31. příčka. Na 66. pozici poskočil Tomáš Macháč, který si polepšil o devět příček.

Světovou jedničkou je stále Srb Novak Djokovič, jehož sen o obhajobě a jedenáctém titulu na Australian Open ukončil v semifinále Jannik Sinner. Ital poté došel až k prvnímu grandslamovému titulu a patří mu čtvrté místo.

Ženskému pořadí nadále vládne Šwiateková před Arynou Sabalenkovou z Běloruska, která v Melbourne obhájila titul. Poražená finalistka Čeng Čchin-wen z Číny si polepšila na sedmé místo a poprvé se v žebříčku dostala do první desítky.