Tennis Tracker: Vondroušová v Berlíně postoupila, Lehečka prohrál s Alcarazem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Vondroušová v Berlíně postoupila, Lehečka prohrál s Alcarazem

Aktualizováno
Hraje se i v londýnském Queen's Clubu.
Hraje se i v londýnském Queen's Clubu.instagram.com/thequeensclub
Tenisová sezona je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se dělo a děje 22. června?
Moment dne ATP ze zápasu Sonego –⁠ Sinner
Livesport CZ
Moment dne z utkání Alexandrovová –⁠ Gauffová
Livesport CZ

22:33 – Barbora Krejčíková na prvním letošním turnaji na trávě vyhrála už dva zápasy ve dvouhře i ve čtyřhře. V té s Ukrajinkou Martou Kosťukovou ve čtvrtek zdolaly 6:3, 5:7, 10:5 domácí tandem Freya Christieová a Ali Collinsová a na první společné akci postoupily do semifinále.

21:56 – Tallon Griekspoor vyhrál na trávě i sedmý letošní zápas. V německém Halle dnes po odvrácení mečbolu zdolal 6:3, 1:6, 7:6 polského obhájce titulu Huberta Hurkacze a postoupil do čtvrtfinále. V něm 26letý Nizozemec vyzve Rubljova.

21:41 – Jelena Ostapenková na trávě v Birminghamu udolala v souboji grandslamových šampionek 6:3, 5:7, 6:3 americkou veteránku Venus Williamsovou, kterou přetlačila až na třetí pokus, a zkompletovala čtvrtfinálové obsazení. O semifinále si lotyšská tenistka zahraje s Polkou Magdalenou Frechovou.

Sestřih zápasu Williamsová –⁠ Ostapenková
Livesport CZ

20:39 – Carlos Alcaraz se v londýnském Queen's Clubu utká ve svém prvním čtvrtfinále na trávě s Grigorem Dimitrovem. Bulharský šampion z roku 2014 ve druhém kole porazil 6:3, 7:5 Argentince Francisca Cerúndola a včetně kvalifikace neprohrál už osm setů v řadě.

20:30 – Andrej Rubljov na trávě v německém Halle porazil 7:6, 6:3 domácího Yannicka Hanfmanna a oplatil mu měsíc starou porážku z antuky v Římě. Ve čtvrtfinále se předloňský finalista utká s Hurkaczem, nebo Griekspoorem.

Sestřih zápasu Rubljov –⁠ Hanfmann
Livesport CZ

19:22 – "Rozhodně hraje (Martincová) dobře, znám ji už tolik let. Takže jsem čekala, že to bude těžký zápas, byl to brejk sem a tam," pronesla Krejčíková po skalpu krajanky. 

Pozápasový ohlas Krejčíkové
Livesport CZ

18:56 – Barbora Krejčíková v Birminghamu porazila 6:4, 6:4 krajanku Terezu Martincovou, s níž si poradila už potřetí v řadě, a premiérovém postupem do čtvrtfinále turnaje na trávě si možná zajistila návrat do TOP 10. O semifinále se nasazená jednička utká v dalším českém derby s Lindou Fruhvirtovou.

Sestřih zápasu Krejčíková –⁠ Martincová
Livesport CZ

18:54 – Markéta Vondroušová se v Berlíně ve svém prvním čtvrtfinále na trávě utká se světovou osmičkou Mariou Sakkariovou, kterou porazila minulý měsíc v Římě. Řekyně si ve druhém kole poradila hladce 6:2, 6:1 s Aljaksandrou Sasnovičovou.

18:45 – Kateřina Siniaková a Markéta Vondroušová na trávě v Berlíně zvládly druhý třísetový duel. Kazašsko-čínské duo Anna Danilinová a Yi-Fan Xu zdolaly až po odvrácení dvou mečbolů 3:6, 7:5, 10:7 a postoupily do semifinále. V něm české tenistky vyzvou druhý nasazený pár Krawczyková/Schuursová.

18:36 – "Jirka je skvělý soupeř, měl výborné údery. Porazil Davidoviche a na trávě hraje skvěle. S úrovní zápasu jsem velmi spokojený, myslím, že jsem odehrál velmi solidní zápas," prohlásil po triumfu nad Lehečkou Alcaraz. 

Pozápasový ohlas Alcaraze
Livesport

18:27 – Až ve čtvrtém vzájemném duelu a na soupeřově půdě uspěl Alexander Bublik v souboji s Němcem Janem-Lennardem Struffem. Na trávě v Halle kazašský tenista zvítězil 6:3, 6:7, 6:3 a postoupil do čtvrtfinále. V něm vyzve znovu po týdnu Itala Jannika Sinnera.

18:15Jiří Lehečka při debutu na prestižním podniku ATP 500 v londýnském Queen's Clubu poprvé do čtvrtfinále na trávě nepostoupil. 21letý český tenista ve druhém kole nepřekvapil v premiérovém souboji s hráčem TOP 3, světové dvojce Carlosi Alcarazovi ze Španělska podlehl 2:6, 3:6.

Sestřih zápasu Alcaraz –⁠ Lehečka
Livesport CZ

16:56 – Aryna Sabalenková končí na trávě v Berlíně stejně jako loni na Veronice Kuděrmetovové. Nasazená jednička tak ani při třetím startu v tomto dějišti neprošla do čtvrtfinále, tentokrát s Ruskou prohrála ve dvou setech 2:6, 6:7. Kuděrmetovová si ve čtvrtfinále střihne reprízu pár dní starého finále s krajankou Jekatěrinou Alexandrovovou.

Sestřih zápasu Sabalenková –⁠ Kuděrmetovová
Livesport CZ

16:20 – Adrian Mannarino si i na druhém letošním travnatém turnaji připsal skalp TOP 10 a postoupil do čtvrtfinále. Francouz si v londýnském Queen's Clubu vyšlápl 6:4, 7:6 na světovou osmičku Taylora Fritze a o první semifinále po 10 měsících si zahraje s Alexem de Minaurem.

16:18 – Zdeněk Kolář smetl na challengeru v Poznani 6:3, 6:1 nasazenou čtyřku Facunda Díaze Acostu a poprvé od dubnového triumfu v Ostravě postoupil do semifinále. O třetí letošní finále na této úrovni a celkově sedmé se utká s Ulisesem Blanchem, či Tomásem Barriosem Verou.

15:12 – "Jsem rád, že jsem tady znovu ve čtvrtfinále. Je to skvělé místo, obzvláště, když je tak krásné počasí. Těším se, že to snad bude pokračovat a odehraju tu další zápasy," prohlásil De Minaur po výhře.

Pozápasový ohlas De Minaura
Livesport CZ

14:40 – Alex de Minaur si v londýnském Queen's Clubu zahraje čtvrtfinále, postoupil do něj po jednoznačném vítězství 6:2, 6:2 nad Diegem Schwartzmanem.

Sestřih zápasu De Minaur –⁠ Schwartzman
Livesport CZ

14:33 – Markéta Vondroušová pokračuje na své první generálce na Wimbledon beze ztráty setu a zahraje si své premiérové čtvrtfinále na travnatých dvorcích. V Berlíně jí za stavu 3:6, 5:6 ze svého pohledu kvůli zranění zápěstí vzdala domácí čtvrtfinalistka loňského ročníku nejslavnějšího turnaje Jule Niemeierová.

Sestřih zápasu Vondroušová –⁠ Niemeierová
Livesport CZ

13:21 – "Tráva není můj oblíbený povrch, ale nějak se mi daří hrát na ní dobře. Podle skóre to možná vypadalo jednoduše, ale tak to nikdy není, ona hrála úžasně. Druhý set už nebyl tak těžký jako první, ale myslím, že celkově to byl dobrý zápas," vyprávěla Alexandrovová po zápase s Gauffovou, jíž vyprovodila za hodinu a 16 minut.

Pozápasový ohlas Alexandrovové
Livesport CZ

12:38 – Jekatěrina Alexandrovová přehrála ve druhém kole v Berlíně 6:4, 6:0 světovou sedmičku a loňskou semifinalistku Cori Gauffovou a vyhrála letos na trávě i sedmý zápas. Ve čtvrtfinále se utká s nasazenou jedničkou Arynou Sabalenkovou, nebo v repríze nedělního finále v Hertogenboschi s krajankou Veronikou Kuděrmetovovou.

Sestřih zápasu Alexandrovová –⁠ Gauffová
Livesport CZ

07:05 V londýnském Queen's Clubu nabídne druhé kolo turnaje konfrontaci Jiřího Lehečky s nasazenou jedničku Carlosem Alcarazem. Hraje se též v Birminghamu, kde o postup do čtvrtfinále utkají Barbora Krejčíková s Terezou Martincovou. Kromě toho pokračují turnaje na trávě i v Berlíně a Halle.