Noskové premiéra na trávě nevyšla, v Birminghamu skončila v prvním kole i Strýcová

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Noskové premiéra na trávě nevyšla, v Birminghamu skončila v prvním kole i Strýcová

Aktualizováno
Nosková v Birminghamu nestačila na nasazenou dvojku a na turnaji končí
Nosková v Birminghamu nestačila na nasazenou dvojku a na turnaji končíProfimedia
Linda Nosková (18) má za sebou neúspěšnou premiéru na travnatých dvorcích, v prvním kole generálky na Wimbledon v Birminghamu podlehla 2:6, 7:5, 1:6 nasazené dvojce a bývalé wimbledonské semifinalistce Jeleně Ostapenkové (26). Lotyška se o čtvrtfinále utká s pětinásobnou vítězkou neslavnějšího turnaje Venus Williamsovou. Prvním kolem neprošla ani loučící se Barbora Strýcová (37), jež podlehla Polce Magdaleně Frechové. Kvůli deštivému počasí a skluzu programu se vstupu do turnaje nedočkaly Barbora Krejčíková a Tereza Martincová.

Nosková – Ostapenková 2:6, 7:5, 1:6

Linda Nosková měla parádní úvodní měsíce sezony. V Adelaide se z kvalifikace přes Darju Kasatkinovou, Viktorii Azarenkovou a Ons Jabeurovou probojovala až do svého prvního finále na nejvyšším okruhu a postupně se vypracovala do TOP 50 žebříčku. V poslední době se jí však nedaří, na vítěznou sérii na hlavní tour čeká od březnového vystoupení v Indian Wells.

Po nepříliš povedeném antukovém jaru se vydala do Birminghamu, kde absolvovala své premiérové vystoupení na trávě mezi ženami a svůj teprve druhý zápas na nejrychlejším povrchu v životě (juniorka v Roehamptonu 2021). Ani v něm neuspěla, nad její síly byla nasazená dvojka Jelena Ostapenková.

Sestřih zápasu Nosková – Ostapenková.
Livesport

Bývalé semifinalistce Wimbledonu dokázala vzdorovat jen ve druhé sadě. Tu sice nedopodávala, nicméně ji ukončila ve 12. hře na returnu. Lotyška ale v rozhodujícím dějství seřídila mířidla a na kurtu opět dominovala. Ve druhém kole se utká s pětinásobnou šampionkou nejslavnějšího turnaje Venus Williamsovou.

"Konečně jsem se vrátila na jeden z mých oblíbených povrchů, nicméně rozhodně to nebylo snadné první kolo. Nosková hraje opravdu dobře a já věděla, že musím hrát skvěle," prohlásila Ostapenková v pozápasovém rozhovoru. "Druhý set byl velmi těsný, nešel zrovna podle mých představ. Ale myslím, že ve třetím setu jsem byla psychicky silná a hrála svou hru. A ano, jsem velmi šťastná, že jsem prošla do druhého kola a že jsem zpátky na trávě," dodala vítězka zápasu.

Pozápasový ohlas Ostapenkové.
Livesport

Strýcová – Frechová 6:7, 1:6

Barbora Strýcová se v Birminghamu představila na třetím turnaji svého rozlučkového turné a podruhé skončila v prvním kole. Ve svém prvním zápase na trávě od porážky v semifinále Wimbledonu 2019 birminghamská finalistka z let 2014 a 2016 podlehla 6:7, 1:6 Polce Magdaleně Frechové.

37letá Češka v prvním setu vedla 5:3 a v následném gamu měla šest setbolů při servisu soupeřky, ale sadu získat nedokázala. Během zápasu musela skousnout i sporná rozhodnutí umpireové sudí či spoustu těsných míčků na lajnu.

Až ve středu do soutěže vstoupí nasazená jednička Barbora Krejčíková a kvalifikantka Tereza Martincová, které se v úterý na kurt nestihly dostat kvůli dešti a večernímu soumraku. Už v pondělí zvládla první kolo Linda Fruhvirtová, naopak vypadla Marie Bouzková.

Výsledky dvouhry na WTA 250 v Birminghamu