Bouzková udělala jen čtyři nevynucené chyby a v Bogotě je poprvé v antukovém čtvrtfinále

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bouzková udělala jen čtyři nevynucené chyby a v Bogotě je poprvé v antukovém čtvrtfinále

Marie Bouzková podruhé v sezoně vyhrála dva zápasy po sobě
Marie Bouzková podruhé v sezoně vyhrála dva zápasy po soběAFP
Marie Bouzková (25) v chladné Bogotě neztratila set ani s druhou soupeřkou. Ve druhém kole, na které musela kvůli dešti čekat několik hodin, nakonec až 60 minut před půlnocí porazila 6:3, 6:4 Američanku Hailey Baptisteovou (22), byť ve druhé sadě přišla o náskok dvou brejků. Nejvýše nasazená Češka se během 103 minut dopustila pouhých čtyř nevynucených chyb a po sérii sedmi nepovedených turnajů vyhrála dva zápasy po sobě. V premiérovém čtvrtfinále na antukovém turnaji WTA si o první letošní semifinále zahraje s oblíbenou německou veteránkou Laurou Siegemundovou (36).

Bouzková – Baptisteová 6:3, 6:4

Marie Bouzková místo původně plánovaného startu na zelené antuce v Charlestonu zahájila antukové jaro jako nasazená jednička na menším turnaji WTA 250 v Bogotě a při premiéře v kolumbijské metropoli se jí daří. Úspěšně se vypořádává s chladným a deštivým počasím i soupeřkami.

Po úvodním deklasování Kanaďanky Rebeky Marinové 6:0, 6:3 mířila za hladkým vítězstvím bez ztráty podání i ve druhém kole proti Hailey Baptisteové. Za stavu 6:3 a 5:1 sice poprvé přišla o servis a to dokonce dvakrát po sobě, ztráta dvou brejků v zádech jí však vaz nezlomila.

O tři roky mladší Američanka nadějný náznak smazání rozdílu čtyř her nedokonala. Když měla šanci vyrovnat na 5:5, již popáté neudržela podání. Při prvním mečbolu aktivně hrající 96. hráčka světa Baptisteová spáchala 26. nevynucenou chybu a nic platná jí nebyla ani výrazná převaha na vítězné údery (32:13). 

Osmifinálový souboj byl naplánován do odpoledního programu, kvůli dešti se ale dohrál až hodinu před půlnocí před diváky choulících se v zimních bundách.  V tříčtvrtečních legínách a s dlouhým rukávem hrající Bouzková v náročných podmínkách hrála na jistotu a během hodiny a 43 minut udělala jen čtyři nevynucené chyby. 

Statistiky zápasu Marie Bouzková – Hailey Baptisteová
Statistiky zápasu Marie Bouzková – Hailey BaptisteováLivesport

Pětadvacetiletá Češka nedávno po nepovedeném vstupu do sezony ukončila po čtyřech měsících spolupráci s někdejší wimbledonskou šampionkou Conchitou Martínezovou a do role hlavního trenéra posunula bývalého slovinského tenistu Mikea Urbaniju. A nový impuls, zdá se, zafungoval. 

Na prvním antukovém turnaji od loňského května, kdy nezvládla úvodní kolo na Roland Garros, poprvé od začátku ledna a sérii sedmi nezdarů vyhrála dva zápasy po sobě a letošní stále pasivní bilanci upravila na 7:8. 

První antukové čtvrtfinále

42. hráčka světa Bouzková postoupila do celkově 18. čtvrtfinále turnajů WTA, ovšem vůbec poprvé na antuce. Dvě soupeřky během jedné akce v hlavní soutěži na cihlové drti porazila teprve potřetí po Madridu 2022 a Římě 2023.

O své celkově 9. semifinále se Bouzková utká s veteránkou Laurou Siegemundovou (H2H 2:0), kterou smetla na tvrdém povrchu v Miami 2022 (6:1, 6:2) i Dauhá 2023 (6:1, 6:1). Šestatřicetiletá Němka ve druhém kole zdolala dokonce až 40 minut po půlnoci 6:7, 6:4, 6:2 Britku Francescu Jonesovou.

Jediná Češka v soutěži Bouzková je v Bogotě nasazenou jedničkou i ve čtyřhře, v níž startuje se španělskou kamarádkou Sarou Sorribesovou. Jejich čtvrtfinálový souboj byl kvůli nepřízni počasí odložen na pátek.

Výsledky turnaje WTA 250 v Bogotě