Vondroušová a Nosková v Kalifornii začaly hladkými výhrami, Bouzková ve druhém kole končí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Vondroušová a Nosková v Kalifornii začaly hladkými výhrami, Bouzková ve druhém kole končí
Aktualizováno
Markéta Vondroušová si v úvodním zápase v Indian Wells poradila s Bernardou Peraovou.
Markéta Vondroušová si v úvodním zápase v Indian Wells poradila s Bernardou Peraovou.Profimedia
Markéta Vondroušová (24) suverénně zahájila své letošní působení na tisícovce v Indian Wells. Úřadující wimbledonská šampionka a česká žebříčková jednička si v úvodním zápase poradila 6:0, 6:2 s kvalifikantkou Bernardou Peraovou. Své úvodní utkání večer zvládla také Linda Nosková (19), jež si poradila s Italkou Camilou Giorgiovou a zajistila si souboj se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou. Z tria Češek v pátek neuspěla jen Marie Bouzková (25).

Peraová – Vondroušová 0:6, 2:6

Markéta Vondroušová se letos na individuálních turnajích poprvé představila až na Australian Open a ztroskotala hned v úvodním kole na pozdější semifinalistce a kvalifikantce Dajaně Jastremské. Na následujících dvou turnajích v Dauhá a Dubaji ovšem první zápas zvládla a s prázdnou neodjede ani ze třetí letošní tisícovky v Indian Wells.

Česká jednička v úvodním dějství proti chybující kvalifikantce Bernardě Peraové dominovala, domácí zástupkyni povolila pouhých pět fiftýnů a za 21 minut jí nadělila potupného kanára. Druhá sada už byla o něco těžší, nicméně nasazená sedmička ani v ní nezaváhala na vlastním servisu. Po demolici Američanky si spravila chuť, ve čtvrtfinále v Dubaji totiž zahodila jasný náskok a také šest mečbolů proti Soraně Cirsteaové.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Rodačka ze Sokolova se loni stala první nenasazenou šampionkou Wimbledonu v open éře a ve skvělé formě pokračovala i na letních severoamerických betonech. Po čtvrtfinále na US Open se ovšem začala trápit a do kalifornské pouště dorazila s bilancí 5:9 od začátku října.

V Indian Wells se jí daří. Čtyři z předchozích pěti startů v tomto dějišti přetavila minimálně v postup mezi nejlepší šestnáctku, právě v osmifinále vypadla loni po těsné porážce s krajankou Karolínou Muchovou. Jejím maximem na BNP Paribas Open je čtvrtfinále z ročníku 2019.

O teprve druhou vítěznou sérii po zmíněné čtvrtfinálové účasti na závěrečném grandslamu předchozí sezony bude usilovat proti nasazené Ukrajince Martě Kosťukové, kterou před rokem smetla v Billie Jean King Cupu.

Giorgiová – Nosková 3:6, 5:7

Linda Nosková v Indian Wells zahájila svůj teprve čtvrtý letošní turnaj a popáté odstartovala vítězstvím. O třináct let starší Italku Camilu Giorgiovou přehrála 6:3, 7:5, byť ve druhé sadě neudržela výhodu brejku, za stavu 5:4 nevyužila dva mečboly a za stavu 5:6 musela odvracet celkem tři brejkboly.

Statistiky zápasu Camila Giorgiová – Linda Nosková
Statistiky zápasu Camila Giorgiová – Linda NoskováLivesport

Nasazené devatenáctileté rodačce z Valašska stačila jediná výhra k postupu do třetího kola a obhájení loňského výsledku. Před rokem v něm v Kalifornii ztroskotala na Coco Gauffové a také tentokrát vyzve velkou favoritku. Už potřetí během necelého roku vyzve světovou jedničkou Igou Šwiatekovou, s níž prohrála loni ve Varšavě i v lednu po třísetovém boji ve čtvrtfinále na Australian Open.

Bouzková – Potapovová 5:7, 1:6

Zatímco v prvním kole Marie Bouzková neměla slitování se svou deblovou parťačkou Sarou Sorribesovou ze Španělska a ztratila jen dva gamy, ve druhém vystoupení proti oblíbené soupeřce neuspěla.

Pětadvacetiletá Češka prohrála 5:7, 1:6 s Anastasií Potapovovou, když v prvním setu celkem třikrát neudržela výhodu brejku. Od stavu 3:1 sedmkrát po sobě nezvládla game při svém podání, od stavu 5:4 prohrála 9 z 10 her a o tři roky mladší Rusce poprvé podlehla. 

Statistiky zápasu Marie Bouzková – Anastasia Potapovová
Statistiky zápasu Marie Bouzková – Anastasia PotapovováLivesport

Proti Potapovové nenavázala na předchozí dvě vítězství, po tom druhém ve finále předloňského Livesport Prague Open slavila svůj dosud jediný titul na okruhu WTA. V Indian Wells skončila stejně jako před rokem ve druhém kole, loni k tomu ale jako nasazená nemusela nikoho porazit.

Bouzková od postupu do čtvrtfinále v Aucklandu na šestém turnaji po sobě nevyhrála víc jak jedno utkání. V kalifornské poušti si zahraje ještě čtyřhru se Sorribesovou, na úvod je čekají ukrajinské náhradnice Anhelina Kalininová a Dajana Jastremská.

Siniaková až v sobotu

Až v sobotu se pokusí navázat na Vondroušovou a Noskovou Kateřina Siniaková, která si o místo ve třetím kole zahraje s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou. V pátek Siniaková úspěšně zahájila soutěž ve čtyřhře, ve které se Storm Hunterovou smetly 6:3, 6:1 domácí tandem Ashlyn Kruegerová a Sloane Stephensová a také do šestého společného turnaje tak vstoupily dvousetovým vítězstvím. Ve druhém kole by favoritky mohly narazit na Bouzkovou se Sarou Sorribesovou.

Výsledky turnaje WTA 1000 v Indian Wells