Bouzková vyhrála tříhodinovou bitvu se Siegemundovou a slaví nejlepší výsledek v sezoně

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bouzková vyhrála tříhodinovou bitvu se Siegemundovou a slaví nejlepší výsledek v sezoně

Marie Bouzková v Kolumbii hraje nejpovedenější antukový turnaj WTA
Marie Bouzková v Kolumbii hraje nejpovedenější antukový turnaj WTAProfimedia
Marie Bouzková (25) v Bogotě ve svém prvním čtvrtfinále na antukovém turnaji WTA udolala po tříhodinové bitvě 2:6, 6:2, 7:5 německou veteránku Lauru Siegemundovou (36), s níž si poradila i potřetí, a pod nový trenérem okamžitě vyhrála poprvé v sezoně tři zápasy po sobě. O celkově šesté finále, v němž by usilovala o druhý titul, si nejvýše nasazená Češka zahraje s Ruskou Kamillou Rachimovovou (22). Druhou semifinálovou dvojici vytvořily Italka Sara Erraniová (36) a domácí Camila Osoriová (22). Všechny semifinalistky v pátek uspěly po obratu z 0:1 na sety.

Bouzková – Siegemundová 2:6, 6:2, 7:5

Marie Bouzková nedávno po nepovedeném vstupu do sezony ukončila po čtyřech měsících spolupráci s někdejší wimbledonskou šampionkou Conchitou Martínezovou a do role hlavního trenéra posunula bývalého slovinského tenistu Mikea Urbaniju. A nový impuls, zdá se, zafungoval.

Místo původně plánovaného startu na zelené antuce v Charlestonu pětadvacetiletá Češka zahájila antukové jaro jako nasazená jednička na menším turnaji WTA 250 v Bogotě a při premiéře v kolumbijské metropoli porazila poprvé po šesti měsících tři soupeřky po sobě.

Po dvousetových výhrách nad Kanaďankou Rebeccou Marinovou a Američankou Hailey Baptisteovou dokázala otočit i nepříznivě se vyvíjející čtvrtfinále s Němkou Laurou Siegemundovou. Šestatřicetiletou soupeřku udolala až po takřka třech hodinách boje 2:6, 6:2, 7:5.

V prvním setu Bouzková nedokázala využít ani jeden z pěti brejkbolů ve třech různých gamech, dvakrát zaváhala na podání a po hodině hry prohrávala 0:1. V úvodu druhé sady ale česká tenistka odvrátila brejkbol a o servis už nepřišla. 

První brejk zaznamenala až po využití celkově sedmé šance ve čtvrté hře druhého setu a odrazila se k obratu. V rozhodujícím dějství za stavu 4:4 přežila brejkbol a byť v následně hře nevyužila dva mečboly, o dvě hry později už třetí příležitost proměnila a duel po 2 hodinách 57 minutách úspěšně otočila.

"Tyhle bláznvé zápasy mi chyběly. Všem moc děkuju za dnešní podporu. Pokračujeme!" napsala Bouzková na sociální sítě.

Bouzková porazila o 11 let starší Němku i ve třetím vzájemném střetnutí, poprvé však měla problémy. Předtím dominovala na tvrdém povrchu v Miami 2022 (6:1, 6:2) i Dauhá 2023 (6:1, 6:1).

Čtvrtfinále na antukovém turnaji WTA hrála Bouzková poosmnácté v kariéře, ale vůbec poprvé na antuce. Tři zápasy po sobě vyhrála poprvé od loňského října, kdy v čínském Nanchangu prohrála finále s krajankou Kateřinou Siniakovou, a letošní bilanci vyrovnala na 8:8. Na cihlové drti vyhrála třikrát v řadě poprvé v kariéře (na okruhu WTA) a zajistila si návrat do TOP 40.

Boj o 6. finále

V celkově 9. semifinále zabojuje vítězka Livesport Prague Open 2022 Bouzková o své 6. finále v prvním vzájemném střetnutí proti o tři roky mladší 92. hráčce světa Kamille Rachimovové.

Rovněž ruská tenistka ve čtvrtfinále otočila nepříznivý vývoj. Proti čtvrté nasazené Španělce Cristině Bucsaové se dokonce oklepala z kanára a zvítězila 0:6, 6:4, 7:5, byť druhou i třetí sadu začala ztrátou podání.

Osoriová – Mariaová 1:6, 6.3, 6:3

Šestatřicetiletá Tatiana Mariaová v Bogotě našla po sérii 14 vítězství přemožitelku a třetí rok po sobě kolumbijskou metropoli, kde získala dva ze tří titulů, neovládne. Letos druhá nasazená Němka skončila ve čtvrtfinále po porážce 6:1, 3:6, 3:6 s domácí šampionkou z roku 2021 Camilou Osoriovou.

Dvaadvacetiletá Kolumbijka v semifinále vyzve další veteránku Saru Erraniovou (H2H 0:2). Šestatřicetiletá Italka přetlačila po téměř třech hodinách boje 4:6, 6:2, 6:3 Rumunku Irinu Baraovou a na šestý pokus v Kolumbii překonala čtvrtfinále. 

Bývalá světová pětka a finalistka French Open Erraniová si v sobotu zahraje své první semifinále na nejvyšší tour od října 2017 a zaútočí na první finále na této úrovni od triumfu v Dubaji 2016.

Bouzková pokračuje i ve čtyřhře

Bouzková je v Bogotě nasazenou jedničkou i ve čtyřhře a se španělskou kamarádkou Sarou Sorribesovou postoupily rovněž již mezi čtyřku nejlepších. V pátečním čtvrtfinále smetly jen pár minut před půlnocí 6:1, 6:3 domácí duo Emiliana Arangová a Maria Paulina Perezová.

Výsledky turnaje WTA 250 v Bogotě