Poprvé od Turnaje mistrů 2017. Dimitrov v Brisbane slaví triumf, ve finále porazil Runeho

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Poprvé od Turnaje mistrů 2017. Dimitrov v Brisbane slaví triumf, ve finále porazil Runeho

Poprvé od Turnaje mistrů 2017. Dimitrov v Brisbane slaví triumf, ve finále porazil Runeho
Poprvé od Turnaje mistrů 2017. Dimitrov v Brisbane slaví triumf, ve finále porazil RunehoProfimedia
Bývalý třetí hráč světa Grigor Dimitrov (32) znovu po sedmi letech ovládl turnaj ATP 250 v australském Brisbane. Zkušený Bulhar ve finále porazil 7:6, 6:4 světovou sedmičku Holgera Runeho (20) z Dánska a dočkal se svého prvního triumfu od Turnaje mistrů 2017.

Rune – Dimitrov 6:7, 4:6

Grigor Dimitrov v roce 2017 slavil čtyři tituly včetně triumfů na podniku Masters 1000 v Cincinnati a Turnaji mistrů v Londýně. V únoru 2018 si ještě zahrál finále v Rotterdamu, ale na dlouhou dobu poslední.

Pět let dlouhé čekání na finále ukončil teprve loni na jaře, na triumf čekal ještě déle. Naposledy slavil v roce 2017 ve svých 26 letech na Turnaji mistrů, nyní se ve věku 32 let raduje ze zisku celkově 9. trofeje v australském Brisbane.

Ve finálovém duelu s o 12 let mladším Holgerem Runem nejprve uspěl v tie-breaku poté, co v průběhu úvodní sady odvrátil všechny tři brejkboly a sám si žádnou šanci na brejk nevypracoval.

Jediný brejk zápasu viděli diváci v sedmém gamu druhé sady, v devátém pak osmý hráč světa Rune ještě odvrátil dva mečboly, ale při Dimitrovově servisu už bez zisku bodu kapituloval.

¨Statistika zápasu Holger Rune – Grigor Dimitrov
¨Statistika zápasu Holger Rune – Grigor DimitrovLivesport

"Už je to dávno, co jsem něco takového držel," radoval se dojatý Dimitrov při ceremoniálu s trofejí v rukou. "Jsem celkem unavený a dám si pár dní volno, ale jsem šťastný," dodal týden před startem Australian Open.

Dvacetiletý Rune, kterého trénuje legendární německý tenista Boris Becker a od nové sezony také věhlasný švýcarský kouč Severin Lüthi, hrál finále podeváté a popáté prohrál. Naposledy triumfoval loni na jaře na antuce v Mnichově, nejcennější trofej slavil na Masters v Paříži 2022.

Výsledky turnaje ATP 250 v Brisbane