Jsem daleko od své skutečné úrovně, přiznává Alcaraz po turnaji v Buenos Aires

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Jsem daleko od své skutečné úrovně, přiznává Alcaraz po turnaji v Buenos Aires

Alcaraz čeká na trofej od Wimbledonu 2023.
Alcaraz čeká na trofej od Wimbledonu 2023.AFP
Carlos Alcaraz (20) o víkendu prohrál v semifinále turnaje ATP v Buenos Aires s Nicolasem Jarrym (28) a neobhájil tak loňské prvenství. Po vypadnutí přiznal, že porážku nebere na lehkou váhu a do ideální formy má ještě daleko.

Překvapivou prohru utrpěl obhájce titulu na prvním turnaji od neúspěchu ve čtvrtfinále Australian Open. Dvojnásobný grandslamový šampion Alcaraz doufal, že se dostane do svého prvního finále od vypadnutí s Novakem Djokovičem na srpnovém Masters v Cincinnati a získá první titul od červencového triumfu ve Wimbledonu.

"Je to pro mě těžká prohra, hodně to bolí. Je tu spousta věcí, které je třeba zlepšit. Hraju dobrý tenis, ale ke své skutečné úrovni mám ještě daleko," uvedl Alcaraz.

Španěl ve druhém setu na antuce v Buenos Aires prolomil Jarryho podání, ale o výhodu okamžitě přišel. Chilan následně získal v osmé hře rozhodující brejk a už nebylo cesty zpět. "Byl to složitý turnaj, první na antuce po dlouhé době. Nevyužil jsem příležitosti, které jsem měl. Nehrál jsem dobře v tiebreaku a to se projevilo," dodal.

Přemožitel španělského mladíka, jemuž ve světovém žebříčku patří 21. místo, se v nedělním finále utkal s argentinskou divokou kartou Facundem Díazem Acostou a podlehl mu ve dvou setech.

Kompletní výsledky turnaje ATP 250 v Buenos Aires