Alcaraz triumf na turnaji v Buenos Aires neobhájí, v semifinále nestačil na Jarryho

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Alcaraz triumf na turnaji v Buenos Aires neobhájí, v semifinále nestačil na Jarryho

Alcaraz si o titul nezahraje.
Alcaraz si o titul nezahraje.Profimedia
Carlos Alcaraz (20) neukončil čekání na titul ani na antuce v Buenos Aires a od posledního grandslamového titulu ve Wimbledonu stále hledá svoji nejlepší formu. Španěl v argentinské metropoli prohrál semifinále s Nicolásem Jarrym (28) ve dvou setech 6:7, 3:6 a neobhájí titul z loňského roku. Chilan postoupil do svého prvního finále od loňského května, kdy triumfoval na turnaji v Ženevě. Ve finále se utká s domácím Facundem Díazem Acostou, kterého na okruhu ATP čeká finálová premiéra.

Alcaraz – Jarry 6:7, 3:6

Carlos Alcaraz stále čeká na první triumf od Wimbledonu, kde získal svůj druhý grandslam. Letos absolvoval pouze Australian Open, kde skončil před branami semifinále, a stejně jako minulý rok dal v únoru přednost antukovým podnikům v Latinské Americe.

Španěl si minulý rok zahrál na turnaji v Buenos Aires poprvé a hned si odvezl trofej pro vítěze. Letos však titul neobhájí. V semifinálovém souboji dvou favoritů v horní polovině pavouka nestačil na nasazenou trojku Nicoláse Jarryho a ve třetím vzájemné zápase utrpěl první porážku.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Druhý hráč světa v začátku zápasu skvěle servíroval, v první čtyřech game držel podání čistou hrou a na příjmu vyvíjel tlak na servis soupeře, který získával velké množství bodů přechodem na síť. Brejku se ale nedočkal a přišla na řadu zkrácená hra, ve které měl jasně navrch Jarry a získla ji poměrem 7:2.

Na začátku druhého setu získal Alcaraz čistou hrou podání soupeře a slavil první brejk zápasu. Hned v následující hře ale podání neudržel a dovolil Jarrymu srovnat. Za stavu 2:3 Španěl odvrátil několik šancí soupeře a servis si ještě udržel.

V následujícím gamu na podání nabídl Chilanovi další možnost na brejk a tu už 21. hráč světa využil a v následující hře zápas ukončil. Na první dva mečboly udělal dvojchybu a postup si v závěrečném gamu velmi zkomplikoval. Nakonec ale po dvouhodinovém souboji slavil největší výhru kariéry.

Jarry, kterému v předchozím zápase vzdal domácí Tomás Martín Etcheverry za stavu 1:1 na sety, se ve finále postaví proti domácí divoké kartě Facundu Díazu Acostovi.