Účast na US Open v ohrožení? Zraněný Murray se odhlásil z turnaje v Cincinnati

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Účast na US Open v ohrožení? Zraněný Murray se odhlásil z turnaje v Cincinnati

Murray se odhlásil z turnaje v Cincinnati.
Murray se odhlásil z turnaje v Cincinnati.Profimedia
Trojnásobný grandslamový vítěz Andy Murray (36) se kvůli přetrvávajícím problémům s břišním svalem odhlásil z turnaje v Cincinnati, který je pro tenisty hlavní prověrkou před US Open. Brit už odstoupil z předchozího Masters v Torontu. V Ohiu nedojde ani k očekávanému souboji tenisových maminek Eliny Svitolinové s Caroline Wozniackou, Ukrajinka se před úvodním zápasem omluvila kvůli bolestem chodila.

Bývalá světová jednička Murray v minulém týdnu ve dvou zápasech strávil na torontském kurtu téměř pět hodin. Před osmifinále s pozdějším šampionem Italem Jannikem Sinnerem se omluvil. Poté se přesunul do Cincinnati, kde měl nastoupit proti Rusovi Karenu Chačanovi, ale stále není fit. "Nahradí ho lucky loser," uvedla ATP.

Murray se po operacích kyčle dostal nejvýše v žebříčku za poslední čtyři roky, patří mu 36. místo. US Open vyhrál v roce 2012, je i dvojnásobným vítězem Wimbledonu. V pondělí Britové oznámili jeho návrat do daviscupového týmu.

Bývalá světová trojka Elina Svitolinová na jaře pouhý půl rok po narození dcery Skai obnovila kariéru a během čtyř měsíců už stihla vyhrát turnaj ve Štrasburku či se dostat do čtvrtfinále French Open a semifinále Wimbledonu.

Právě na travnatém grandslamu ji ale začaly limitovat potíže s chodidlem, které se začaly znovu ozývat během US Open Series. Ve Washingtonu vypadla ve čtvrtfinále s Jessicou Pegulaovou, v Montrealu uhrála v úvodním kole proti Danielle Collinsové jen dva gamy a nyní se kvůli bolestem rozhodla odhlásit z podniku WTA 1000 v Cincinnati.

"Po Montrealu mi bylo doporučeno udělat vyšetření, které odhalilo nějaké problémy. Je potřeba je vyřešit a odpočinout si. Jsem moc zklamaná, že se ze Cincinnati musím odhlásit, ale musím dát na rady lékařů," oznámila Svitolinová na sociálních sítích. "Udělám maximum, abych byla si odpočinula a zotavila se na US Open," dodala.

Osmadvacetiletá Ukrajinka se v úvodním kole měla utkat v duelu bývalých vítězek Turnaje mistryň s někdejší světovou jedničkou Caroline Wozniackou, která se po mateřské pauze vrátila minulý týden v Montrealu a připsala si jednu výhru a jednu porážku. V Ohiu Dánka začne nakonec proti lucky loserovi Varvaře Gračovové.

Výsledky turnaje v Cincinnati