Djokovič vynechá asijské turné. Odhlásil se z Masters v Šanghaji a bude odpočívat

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Djokovič vynechá asijské turné. Odhlásil se z Masters v Šanghaji a bude odpočívat

Novak Djokovič věří, že si v Číně v budoucnu ještě zahraje.
Novak Djokovič věří, že si v Číně v budoucnu ještě zahraje.AFP
Mužský tenis se v tomto týdnu po čtyřech letech vrací do Číny, ale momentálně nejlepší hráč světa Novak Djokovič (36) podzimní asijské turné včetně oblíbeného Masters v Šanghaji kompletně vynechá. Informaci potvrdil na sociálních sítích sám rekordman v počtu grandslamových trofejí. Turnaje na asijském kontinentu ale budou mít i tak hvězdné obsazení.

"V průběhu let jsem měl v Číně jednu z nejlepších podpor, kterou jsem ve své kariéře zažil. Šanghaj patří mezi mé nejoblíbenější turnaje, moji čínští fanoušci mi budou chybět. Doufám, že se do Číny v budoucnu podívám a ještě mě uvidíte v akci," napsal se čtyřmi triumfy rekordman čínského podniku Masters.

Omluvenka Djokoviče není překvapením. Rodák z Bělehradu má za sebou vyčerpávající týdny zahrnující prvenství na Masters v Cincinnati i na US Open, kde 24. grandslamovým titulem posunul vlastní mužský rekord a dorovnal ten absolutní Margaret Courtové. Navíc v předchozím týdnu výhrou nad Alejandrem Davidovichem pomohl Srbsku k postupu do čtvrtfinále Davis Cupu a už před časem upozornil, že jeho prioritou jsou grandslamy.

Djokovič je jediným členem TOP 15 pořadí, který není přihlášen na akci ATP 500 v Pekingu. V čínské metropoli přitom vyhrál všech 29 zápasů a každý ze šesti startů přetavil v triumf. V Šanghaji, kde posbíral čtyři ze svých 39 trofejí z Masters, jsou dokonce v tuto chvíli přihlášeni všichni ostatní zástupci TOP 65 hodnocení. Momentálně kraluje o více než tři tisíce bodů mužskému žebříčku, v první polovině října však přijde o 750 bodů za loňské triumfy v Tel Avivu a Astaně.

Šampion tří letošních grandslamů by se měl na listopadový Turnaj mistrů v Turíně připravovat minimálně na Masters v Paříži, které startuje na konci října. Sezonu zakončí na finálovém turnaji Davisova poháru v Málaze, zisk salátové mísy je jedním z jeho letošních cílů.

Češi půjdou v Davis Cupu na Australany, nebo na Finy