Plíšková se nechytla ani v Eastbourne, ve druhém kole prohrála s Kasatkinovou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Plíšková se nechytla ani v Eastbourne, ve druhém kole prohrála s Kasatkinovou

Aktualizováno
Plíšková se dál trápí, v Eastbourne vypadla už ve 2. kole.
Plíšková se dál trápí, v Eastbourne vypadla už ve 2. kole.Profimedia
Karolína Plíšková (31) sice na oblíbeném podniku v Eastbourne přerušila sérii čtyř porážek, ale další vítězství nepřidala. Dvojnásobná šampionka a poslední česká naděje prohrála ve druhém kole 6:3, 3:6, 3:6 s Darjou Kasatkinovou (26), ačkoli získala úvodní set a v tom rozhodujícím vedla o brejk. Ruska si ve svém prvním čtvrtfinále po téměř třech měsících zahraje s Caroline Garciaovou.

Kasatkinová – Plíšková 3:6, 6:3, 6:3

Karolína Plíšková posbírala v úvodních čtyřech měsících včetně Australian Open tři čtvrtfinálové účasti, ale od začátku května se ohromně trápí a vyhrála jen jeden z pěti zápasů. Bývalá světová jednička navíc laborovala se zraněním kolene a musela vynechat prestižní podnik v Madridu.

Formu nenašla ani v oblíbeném Eastbourne, kde v minulosti třikrát postoupila do finále a dvakrát brala titul. Už třetím rokem po sobě však v tomto dějišti ztroskotala nejpozději ve druhém kole. Bývalá finalistka Wimbledonu sice po skreči Elise Mertensové přerušila sérii čtyř porážek, ovšem ve středu nedotáhla náskok proti Darje Kasatkinové.

Sestřih zápasu Kasatkinová – Plíšková.
Livesport

V úvodním dějství byla jasně lepší hráčkou, po odvráceném brejkbolu v prvním gamu utkání se dostala k osmi brejkbolům a sama už žádné hrozbě nečelila. Také druhá sada nabídla jediný brejk, tentokrát jej slavila Ruska a po hodině a čtvrt stav srovnala. Plíšková si v rozhodujícím setu vypracovala nadějné vedení 2:0 a znovu do brejku mohla jít po skončení šesté hry, v níž měla dvě příležitosti. Místo toho ale od stavu 2:3 ztratila všechny čtyři gamy.

Plíšková byla jedinou českou nadějí, která se v letošním ročníku Rothesay International probila do druhého kola. Hned v tom úvodním vypadly Tereza Martincová, Marie Bouzková i Barbora Strýcová a odhlásily se loňská šampionka Petra Kvitová, Barbora Krejčíková, Markéta Vondroušová a Linda Fruhvirtová.

Kasatkinová, jež získala svůj první skalp TOP 20 od lednové výhry nad Kvitovou v Adelaide, se ve své prvním čtvrtfinále od začátku dubna střetne s nasazenou dvojkou Caroline Garciaovou. Francouzka ve večerním duelu potvrdila roli favoritky proti rumunské kvalifikantce Aně Bogdanové.

Ostapenková – Dartová 6:3 6:4

Čerstvá šampionka z Birminghamu Jelena Ostapenková se na oblíbeném turnaji v Eastbourne dál veze na vítězné vlně. Předloňská vítězka a loňská finalistka porazila díky odvrácení všech tří brejkbolů 6:3, 6:4 domácí Harriet Dartovou a vyhrála sedmý zápas v řadě, když soupeřku přestřílela na vítězné údery drtivě 34:9.

"Je fajn, že tu zase mohu hrát, mám na turnaj příjemné vzpomínky. A jsem ráda, že pokračuji ve výkonech z Birminghamu. Chci se tu hlavně co nejlépe připravit na Wimbledon," řekla vítězka Roland Garros z roku 2017.

Giorgiová – Jabeurová 6:3, 6:2

Ve čtvrtfinále se Lotyška utká se semifinalistkou posledních dvou ročníků Camilou Giorgiovou, s níž ve dvou vzájemných duelech na trávě včetně loňského semifinále v Eastbourne neztratila ani set. Italka ve druhém kole porazila 6:3, 6:2 světovou šestku Ons Jabeurovou, se kterou vyhrála i druhé střetnutí a první po dlouhých devíti letech.

Tunisanka Jabeurová tak během přípravy na obhajobu wimbledonského finále prohrála dva ze tří zápasů a pokud v All England Clubu nepostoupí alespoň do semifinále, hrozí jí pád z TOP 10.

Výsledky turnaje WTA v Eastbourne