Nachází Ruud v Estorilu formu a sebevědomí? Po bitvě s Halysem je ve finále

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nachází Ruud v Estorilu formu a sebevědomí? Po bitvě s Halysem je ve finále

Casper Ruud se po zimní přestávce probouzí zpět do ztracené formy.
Casper Ruud se po zimní přestávce probouzí zpět do ztracené formy.Profimedia
Nor Casper Ruud (24) na antuce v Estorilu udolal 6:4, 3:6, 7:6 Francouze Quentina Halyse (26) a po nepovedeném vstupu do sezony postoupil pošestnácté v kariéře do finále. O jubilejní 10. titul a opět z podniku ATP 250 se pátý hráč světa utká se Srbem Miomirem Kecmanovičem (23).

Ruud – Halys 2:1

Ruud si loni zahrál finále na Masters v Miami, na Roland Garros, US Open či na Turnaji mistrů a přestože dosud nevyhrál turnaj vyšší kategorie než ATP 250, jediná výhra ho dělila od postu světové jedničky.

Během zimní pauzy ale formu ztratil. V roce 2023 prohrává z pozice výrazného papírového favorita a na výhry se většinou nadře. Až tento týden v portugalském Estorilu na prvním letošním turnaji na antuce a prvním v Evropě vyhrál dva zápasy po sobě.

A po boji přidal i výhru číslo 3. Po obratu nad domácím trápícím se Joaem Sousou a hladké výhře nad argentinským obhájcem titulu Sebastiánem Báezem se v sobotu nadřel proti 80. hráči světa Quentinu Halysovi. Francouze, který hrál semifinále na podniku ATP poprvé v kariéře, přemohl až v tie-breaku třetího setu.

"Byl to další skvělý zápas. Dlouhý, vyrovnaný a vzrušující. Jsem moc rád, že to pro mě nakonec dopadlo dobře. Někdy takové zápasy rozhodne jen pár míčků. Quentin má skvělý servis a je silný od základní čáry. Bylo pro mě náročné najít ve výměnách rytmus. Na konci jsem se jen snažil udržet a dostat ho do hry. Naštěstí se to povedlo," komentoval 24letý Nor.

Pátý hráč světa Ruud postoupil do svého celkově 16. finále a usilovat bude o jubilejní 10. titul. Dosud všechny slavil na akcích ATP 250, osm z nich na antuce.

Jeho posledním soupeřem bude kamarád Kecmanovič. Srb smetl za 68 minut hry a bez ztráty servisu 6:3, 6:1 Itala Marca Cecchinata a poprvé v kariéře postoupil dvakrát během jedné sezony do finále turnaje ATP, když navázal na únorové Delray Beach. V celkově 4. finále bude hrát o druhý titul, ten první slavil před třemi lety na antuce v rakouském Kitzbühelu.

Kecmanovič navíc s krajanem Nikolou Čačičem postoupil i do finále čtyřhry, v níž bude v neděli bojovat o rovněž druhý titul. Jejich soupeři budou čtvrtí nasazení Belgičané Sander Gille a Joran Vliegen.

Více o zápase Ruud – Kecmanovič