Sabalenková vyrovnala své maximum na Roland Garros, Svitolinová pokračuje na vítězné vlně

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sabalenková vyrovnala své maximum na Roland Garros, Svitolinová pokračuje na vítězné vlně

Aryna Sabalenková je třetí rok po sobě ve 3. kole French Open, dál ještě nebyla.
Aryna Sabalenková je třetí rok po sobě ve 3. kole French Open, dál ještě nebyla.Profimedia
Aryna Sabalenková (25) na pařížské antuce porazila 7:5, 6:2 krajanku ze třetí světové stovky Irynu Šymanovičovou a postupem do 3. kola vyrovnala svůj nejlepší výsledek na French Open. Na vítězné vlně pokračuje Elina Svitolinová (28), která hraje první grandslam po mateřské pauze.

Sabalenková – Šymanovičová 7:5, 6:2

Aryna Sabalenková v úvodu roku na Australian Open získala první grandslamový titul a předznamenala začátek povedené sezony. Na začátku května ovládla po finálové výhře nad světovou jedničkou Igou Šwiatekovou i antukový podnik WTA 1000 v Madridu a nyní svou formu prodává také na French Open.

Po úvodní výhře nad Ukrajinkou Martou Kosťukovou si poradila ve dvou setech i s krajankou Irynou Šymanovičovou. O rok starší soupeřku debutující na grandslamovém turnaji porazila 7:5, 6:3.

Favorizovaná 25letá rodačka z Minsku v prvním setu neudržela vedení 4:2 a o výhodu prvního brejku přišla i ve druhé sadě, ale větší komplikace nepřipustila a po hodině a půl slavila očekávaný postup.

"Ze začátku to bylo hodně těžké, byla jsem ráda, že jsem tam ty důležité míčky dokázala vyhrát. Děkuju všem, že nás dnes přišli podpořit a vytvořili hezkou atmosféru," řekla Sabalenková v pozápasovém rozhovoru na kurtu Suzanne Lenglenové.

31. výhrou v sezoně se Sabalenková vyrovnala letos nejúspěšnější Jeleně Rybakinové a postupem do 3. kola vyrovnala své maximum na Roland Garros z předchozích dvou let.

O premiérové osmifinále na pařížské antuce se utká s Kamillou Rachimovovou.

Svitolinová – Hunterová 2:6, 6:3, 6:1

V parádní jízdě na francouzských antukových dvorcích pokračuje bývalá světová trojka Elina Svitolinová. Po sobotním triumfu ve Štrasburku, kde si pouhých sedm měsíců po porodu připsala první výhru na okruhu WTA a nakonec i titul, v Paříži prodloužila svou neporazitelnost už na šest zápasů.

Po hladkém postupu přes loňskou semifinalistku Martinu Trevisanovou dnes 28letá Ukrajinka dokázala otočit souboj se Storm Hunterovou. Australanku porazila 2:6, 6:3, 6:1 a poosmé v řadě v Paříži postoupila alespoň do 3. kola.

"Se Storm to bylo opravdu těžké. Trefovala winnery a hrála velmi dobře. Já jsem v prvním setu nehrála nejlépe a ona byla na kurtu výrazně lepší hráčkou. Musela jsem se přenastavit, resetovat a dát do zápasu svou nejlepší hru," komentovala Svitolinová, jejíž manžel Gaël Monfils včera uspěl v pětisetové bitvě a dnes byl svou partnerku podpořit.

"On včera bojoval srdcem. Na pokoji jsem křičela, tak jestli mě někdo slyšel, bylo to kvůli Gaëlovi. Byl to neuvěřitelný zápas a vůbec nevím, co tady teď dělá, měl by odpočívat. Ale jsem moc vděčná, že mě přišel podpořit," usmívala se Svitolinová.

Blinkovová – Garciaová 4:6, 6:3, 7:5

O místo mezi šestnáctkou nejlepších se trojnásobná čtvrtfinalistka Svitolinová utká znovu po šesti dnech s Annou Blinkovovou, kterou přehrála ve štrasburském finále.

Blinkovová se postarala o vyřazení domácí světové pětky Caroline Garciaové, proti které si připsala druhou výhru nad členkou elitní desítky žebříčku, premiérový skalp hráčky TOP 5 a vyrovnala své grandslamové maximum. Favorizovaná Francouzka prohrála 6:4, 3:6, 5:7 a třetí rok po sobě v Paříži skončila ve 2. kole.

"Na začátku druhého setu jsem dělala špatná rozhodnutí a byla jsem hodně nervózní. Porážka mě teď hodně mrzí, ale musím se s tím smířit," řekla vítězka loňského Turnaje mistryň Garciaová.

Stephensová – Gračovová 6:2, 6:1

Sloane Stephensová smetla i svou druhou soupeřku hladce ve dvou setech. Po Karolíně Plíškové nedala šanci ani Varvaře Gračovové, kterou přehrála bez ztráty servisu 6:2, 6:1. O již 9. osmifinále na pařížské antuce se americká finalistka z roku 2018 utká s Kazaškou Julií Putincevovou.

V životním období pokračuje Peyton Stearnsová. Jednadvacetiletá Američanka si před pár dny proti Kateřině Siniakové připsala své premiérové vítězství v hlavní fázi grandslamů a dnes přehrála 6:3, 1:6, 6:2 i šampionku z roku 2017 Jelenu Ostapenkovou.

Stearnsová bude ve třetím kole čelit světové devítce a loňské semifinalistce Darje Kasatkinové, proti které bude usilovat o první skalp členky TOP 20. Kasatkinová dnes vyřadila Markétu Vondroušovou.

Anastasia Pavljučenkovová udolala po třech hodinách boje 4:6, 7:5, 7:5 světovou patnáctku Ljudmilu Samsonovovou, přestože ve třetím setu prohrávala 2:5 a čtyřikrát byla dva míčky od porážky. O postup do osmifinále se předloňská finalistka střetne s další krajankou Anastasií Potapovovou (h2h 0:1).

Další výsledky French Open