Tennis Tracker: Jabeurová bitvu na French Open nezvládla, uspěla i Šwiateková

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Jabeurová bitvu na French Open nezvládla, uspěla i Šwiateková

Šwiateková porazila Gauffovou 6:4, 6:2.
Šwiateková porazila Gauffovou 6:4, 6:2.wta.com
Tenisová sezona je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se dělo a děje 7. června?

23:17 – Casper Ruud znovu po roce ve čtvrtfinále French Open porazil Holgera Runeho. Norský tenista nekoncentrovaného Dána přehrál 6:1, 6:2, 3:6, 6:3, oplatil mu nedávnou porážku z Říma, vzájemnou bilanci vylepšil na 5:1 a poprvé v sezoně si připsal skalp hráče TOP 10. O obhájení loňského výsledku a vyrovnání grandslamového maxima si zahraje s Němcem Zverevem.

19:28 – Alexander Zverev v Paříži porazil 6:4, 3:6, 6:3, 6:4 Argentince Tomáse Martína Etcheverryho a třetí rok po sobě postoupil do semifinále French Open. O druhé grandslamové finále si německý finalista US Open 2020 zahraje s Casperem Ruudem, nebo Holgerem Runem.

15:47 – Iga Šwiateková pokračuje v obhajobě na French Open bez ztráty jediného setu. Vítězka dvou ze tří posledních ročníků přehrála v repríze loňského finále 6:4, 6:2 Cori Gauffovou a Američance nepovolila set ani v sedmém vzájemném souboji.

15:11 – Dalibor Svrčina postoupil po skreči Eliase Ymera za stavu 1:4 z pohledu soupeře do čtvrtfinále na challengeru v Prostějově. V něm se loňský finalista utká s krajanem Jakubem Menšíkem.

14:31 – Jiří Lehečka na challengeru v Prostějově stále neztratil set. Nejlepší Čech v žebříčku ATP a nasazená jednička si poradil 7:6, 6:3 s hráčem druhé stovky Jellem Selsem a postoupil do čtvrtfinále. Na druhé letošní semifinále bude útočit proti Slovákovi Lukášovi Kleinovi.

13:42 – Beatriz Haddadová Maiaová zvládla na letošním French Open už čtvrtou třísetovou bitvu v řadě a ve třetím zápase po sobě slavila vítězství až po obratu. První brazilská grandslamová čtvrtfinalistka od roku 1968 si vyšlápla 3:6, 7:6, 6:1 na světovou sedmičku a finalistku dvou loňských grandslamů Ons Jabeurovou a v semifinále se utká s vítězkou reprízy finále předchozího ročníku mezi Igou Šwiatekovou a Cori Gauffovou.

13:32 – Tomáš Macháč ztratil ve dvou zápasech při svém debutu na challengeru v Prostějově dohromady jen šest gamů. Pátý nasazený smetl 6:2, 6:0 kvalifikanta Mátého Valkusze a zahraje si své první čtvrtfinále po skoro dvou měsících, v němž změří síly s Románem Andrésem Burruchagou (H2H 0:0).

12:01 – Jakub Menšík protáhl svou neporazitelnost na českých challengerech na sedm zápasů. Sedmnáctiletý talent, který v půlce května triumfoval v Praze, porazil v Prostějově 6:2, 6:3 nasazenou trojku a bývalého 55. hráče světa Facunda Bagnise a postoupil do čtvrtfinále. V něm se střetne s krajanem Daliborem Svrčinou, nebo Eliasem Ymerem.

10:22 – Thiago Seyboth Wild po vyřazení z Roland Garros odletěl do Ria de Janeiro k soudu kvůli údajnému domácímu násilí. Třiadvacetiletý přemožitel světové dvojky Daniila Medveděva čelí obvinění bývalé přítelkyně. Tu hráč pro změnu zažaloval kvůli vydírání, uvedla brazilská justice podle agentury AFP.

6:10 – Ve středu se na aktukových dvorcích v areálu Rolanda Garrose uskuteční hned osm čtvrtfinálových bitev – čtyři singlové a čtyři deblové. Mezi muži nastoupí také 4. hráč světa Casper Ruud, zatímco v ženském pavouku bude usilovat o postup mezi elitní kvarteto aktuálně nejlepší hráčka světa Iga Šwiateková, která vyzve v repríze loňského finále Američanku Coco Gauffovou.