Tsitsipasovi se zatím na trávě nedaří, v Halle prohrál s Jarrym. Medveděv postupuje

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tsitsipasovi se zatím na trávě nedaří, v Halle prohrál s Jarrym. Medveděv postupuje

Tsitsipas před WImbledonem nezvládl dva ze tří zápasů.
Tsitsipas před WImbledonem nezvládl dva ze tří zápasů.Profimedia
Pátý hráč světa Stefanos Tsitsipas (24) skončil na podniku ATP 500 v Halle i potřetí už ve druhém kole. Letos v něm řecký favorit podlehl 6:7, 5:7 Chilanu Nicolasi Jarrymu (27), s nímž na trávě prohrál i druhý vzájemný duel, a před Wimbledonem tak nezvládl dva ze tří zápasů. Naopak dál pokračuje Daniil Medveděv (27), do čtvrtfinále se dostal po třísetové výhře nad Srbem Laslem Djerem (28).

Jarry – Tsitsipas⁠ 7:6, 7:5

Stefanos Tsitsipas si po nedávné jednoznačné porážce ve čtvrtfinále French Open s Carlosem Alcarazem užíval nový vztah s tenisovou kolegyní Paulou Badosaovou ze Španělska a tak trochu upozadil přípravu na turnaje na specifické trávě.

A na jeho výkonech je to znát, ze tří zápasů v Německu vyhrál jediný a to ještě po třísetovém boji. Minulý týden ve Stuttgartu nestačil na Richarda Gasqueta, nyní v Halle po utrápené výhře nad Gregoirém Barrérém nenašel recept na Nicolase Jarryho.

24letý Řek s Chilanem prohrál na trávě už před čtyřmi lety v Hertogenboschi a tentokrát s ním neuhrál dokonce ani set a nevyužil ani jeden z pěti brejkbolů. V tie-breaku prvního setu neproměnil setbol.

Sestřih zápasu Jarry –⁠ Tsitsipas
Livesport CZ

V Halle tak Tsitsipas skončil stejně jako při předchozích dvou startech v letech 2018 a 2022 už ve druhém kole. Před Wimbledonem na něj čeká ještě turnaj na Mallorce, kde před rokem získal svůj poslední titul. Od té doby odehrál pět finále a neuhrál v nich ani set.

27letý Jarry letos poprvé vyhrál dva turnaje během jedné sezony a po premiérovém grandslamovém osmifinále na Roland Garros se premiérově posunul do TOP 30. Nyní postupem do čtvrtfinále vyrovnal své maximum na trávě z Hertogenbosche 2019.

Zverev – Shapovalov 6:2, 6:4

O první travnaté semifinále si Jarry zahraje s domácím Alexanderem Zverevem, kterého před měsícem porazil cestou za triumfem na antuce v Ženevě a s nímž má vyrovnanou vzájemnou bilanci 2:2.

Zverev v Halle zatím bez problémů zvládá kvůli svalovému zranění o týden odložený vstup do přípravy na Wimbledon. Set neztratil ani s druhým nebezpečným soupeřem, po Dominicu Thiemovi si poradil 6:2, 6:4 s Kanaďanem Denisem Shapovalovem a dál může pomýšlet minimálně na zopakování finále z let 2016 a 2017.

Sestřih zápasu Zverev –⁠ Shapovalov
Livesport CZ

Medveděv –⁠ Djere 6:3, 6:7, 6:3

Také Daniil Medveděv minulý týden první letošní zápas na trávě prohrál, ale v Halle uspěl i podruhé. Po dvousetové výhře nad Američanem Marcosem Gironem dnes zdolal 6:3, 6:7, 6:3 Srba Lasla Djereho.

Loňský finalista Medveděv se ve čtvrtfinále střetne stejně jako před rokem s Robertem Bautistou. Se Španělem ve vzájemné bilanci ztrácí 2:4, loni s ním na trávě prohrál na Mallorce a přišel o šanci obhájit svůj jediný titul ze zeleného pažitu.

Výsledky dvouhry turnaje ATP v Halle