Naposledy jako teenagerka. Gauffová před 20. narozeninami vyhrála 157 duelů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Naposledy jako teenagerka. Gauffová před 20. narozeninami vyhrála 157 duelů
Coco Gauffová jako náctiletá vyhrála rekordních 51 zápasů na turnajích WTA 1000.
Coco Gauffová jako náctiletá vyhrála rekordních 51 zápasů na turnajích WTA 1000.Profimedia
Coco Gauffová (19) v Indian Wells dopsala jednu z kapitol své kariéry. Ve dvouhře odehrála poslední zápas jako teenagerka, přičemž v této roli zaznamenala úctyhodných 157 vítězství. Na podnicích WTA 1000 vyhrála 51 zápasů, čímž stanovila nové maximum. Naposledy jako náctiletá si poradila ve dvou setech s Italkou Luciou Bronzettiovou (25), další duel odehraje "až" v den svých 20. narozenin proti Elise Mertensové (28).

Bronzettiová – Gauffová 2:6, 6:7

Coco Gauffová dva dny po úvodním trápení proti Francouzce Claře Burelové, kterou udolala po obratu z 0:4 ve třetím setu, zvládla výrazně snadněji duel s Luciou Bronzettiovou. O šest let starší italskou soupeřku porazila 6:2, 7:6.

V prvních třech gamech při svém podání Gauffová zlikvidovala všech devět brejkbolů a poprvé v sezoně získala úvodní set poté, co měla stoprocentní úspěšnost při odvracení brejkbolů. Ve druhé sadě sice nepotvrdila brejk na 4:2 a musela do tie-breaku, ten ale stejně jako v předchozím kole zvládla a zvítězila i ve druhém vzájemném střetnutí 2:0 na sety.

"Jsem ráda, že jsem znovu nemusela do třetího setu. Poslední zápas byl těžký a dnes to mohlo být podobné. Naštěstí jsem v závěru trefila několik povedených úderů a zápas ukončila," komentovala Gauffová.

Statistiky zápasu Lucia Bronzettiová – Coco Gauffová
Statistiky zápasu Lucia Bronzettiová – Coco GauffováLivesport

Američanka si jako náctiletá připsala celkově 157. vítězství, z toho 51. na turnajích WTA 1000 (od roku 2009). Tolikrát na tisícovkách před dvacetinami žádná tenistka nezvítězila.

Gauffová stihla jako teenagerka vyhrát sedm turnajů včetně loňského US Open. Na domácí půdě neprohrála už 18 zápasů a 352 dní v řadě. Poslední porážku utrpěla 25. března 2023 v Miami, od té doby ovládla Washington, Cincinnati. newyorský grandslam a nyní se na vítězné vlně veze i v Indian Wells. 

O obhájení loňského čtvrtfinále si světová trojka Gauffová zahraje ve středu v den 20. narozenin s Elise Mertensovou (h2h 3:0). Belgičanka ve třetím kole porazila 7:5, 6:4 japonskou šampionku z roku 2018 Naomi Ósakaovou a poprvé v Kalifornii postoupila mezi šestnáctku nejlepších.

Raducanuová – Sabalenková 3:6, 5:7

Aryna Sabalenková zaznamenala první dvousetové vítězství od lednového obhájení titulu na Australian Open. Vítězku US Open 2021 Emmu Raducanuovou porazila v duelu grandslamových šampionek 6:3, 7:5 a postoupila do osmifinále. Britka prohrála s hráčkou TOP 10 i šestý duel.

Světová dvojka hraje teprve druhý turnaj po triumfu v Melbourne. Po selhání s Donnou Vekičovou v Dubaji měla namále v úvodním vystoupení i v Indian Wells, domácí Peyton Stearnsové ale v sobotu utekla ze čtyř mečbolů a vykročila za obhajobu loňského finále.

O místo ve čtvrtfinále se běloruská tenistka střetne s domácí Emmou Navarrovou (h2h 0:0). Američanka ve večerním duelu zdolala 6:1, 4:6, 6:3 Ukrajinku Elinu Svitolinovou a 17. vítězstvím v sezoně se osamostatnila v čele tenistek s nejvíce výhrami v roce 2024.

Výsledky turnaje WTA 1000 v Indian Wells