Siniaková končí ve druhém kole, se Svitolinovou prohrála i počtvrté a opět ve třech setech

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Siniaková končí ve druhém kole, se Svitolinovou prohrála i počtvrté a opět ve třech setech
Siniaková nenašla recept na Svitolinovou ani počtvrté.
Siniaková nenašla recept na Svitolinovou ani počtvrté.AFP
Kateřina Siniaková (27) ani na čtvrtý pokus nenašla recept na Elinu Svitolinovou (29) a také ve druhém kole v Indian Wells s ní prohrála ve třech setech. Úřadující deblová šampionka padla po dvou hodinách hry 3:6, 6:2, 1:6 a na sedmi z osmi letošních turnajů skončila nejpozději ve druhém kole. Nasazená Ukrajinka bude pokračovat soubojem s domácí Emmou Navarrovou (22).

Svitolinová – Siniaková 6:3, 2:6, 6:1

Kateřina Siniaková sice počtvrté v řadě zvládla na tisícovce v Indian Wells úvodní zápas, nicméně své maximum v kalifornské poušti nevyrovnala. Úřadující deblová šampionka totiž prohrála i čtvrtý vzájemný souboj s Elinou Svitolinovou a stejně jako na US Open 2017, Australian Open 2018 a v Torontu 2019 na ni nestačila ve třech setech.

V utkání s favorizovanou Ukrajinkou spáchala sedm dvojchyb, čelila 11 brejkbolovým hrozbám a čtyřikrát přišla o vlastní servis. Lepší byla pouze ve druhé sadě, ve které odvrátila všechny tři brejkboly a dvakrát prorazila podání soupeřky. Zatímco v úvodním dějství neproměnila ani jeden z pěti brejkbolů, v tom rozhodujícím uhrála na returnu pouze jeden bod.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Siniaková odehrála už osmý letošní turnaj a posedmé skončila nejpozději ve druhém kole. Jedinou výjimkou je únorové vystoupení v Dauhá, kde se i díky skalpu Coco Gauffové probojovala do třetího kola. V Indian Wells startovala podeváté, jejím maximem je třetí kolo z roku 2017.

V kalifornské poušti bude pokračovat ještě v deblové soutěži, kterou loni ovládla po boku krajanky Barbory Krejčíkové. Se Storm Hunterovou je ve druhém kole a vyzve v něm krajanku Marii Bouzkovou a Španělku Saru Sorribesovou.

Mezi nejlepší dvaatřicítku ve dvouhře postoupili z českých tenistů pouze Markéta Vondroušová, Linda Nosková a Jiří Lehečka. Vondroušová navíc před utkáním třetího kola z turnaje odstoupila, podle agentury Reuters z osobních důvodů. Nosková a Lehečka budou o osmifinále bojovat v rámci nedělního programu.

Svitolinová, jež se před necelým rokem vrátila po mateřské pauze a už je zpátky v TOP 20 světového pořadí, se ve třetím kole utká s domácí Emmou Navarrovou. Rozjeté Američance, která má na dosah debut v elitní dvacítce žebříčku, bude čelit poprvé.

Výsledky turnaje WTA 1000 v Indian Wells