Plíšková a Bouzková přijdou o Madrid, kvůli zranění se omluvily den po losu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Plíšková a Bouzková přijdou o Madrid, kvůli zranění se omluvily den po losu
Karolína Plíšková přijde o turnaj v Madridu druhý rok po sobě.
Karolína Plíšková přijde o turnaj v Madridu druhý rok po sobě.Profimedia
Z antukového turnaje WTA 1000 v Madridu se den po losu hlavní soutěže odhlásila čtvrtina českých tenistek. Semifinalistka z roku 2018 Karolína Plíšková (32) bude ve španělské metropoli chybět druhý rok po sobě kvůli zranění kotníku, Marie Bouzková (25) přijde o derby a reprízu loňského finále v Nanchangu s Kateřinou Siniakovou (27) vinou potíží s pravým loktem.

Bývalá světová jednička a aktuálně 53. hráčka světa Karolína Plíšková po Australian Open vyhrála 11 zápasů v řadě a v rumunské Kluži ukončila čtyřleté čekání na 17. titul, od té chvíle se ale znovu trápí a od 20. února prohrála čtyři z pěti posledních duelů. Naposledy se představila minulý týden ve francouzském Rouenu, kde ve středu na prvním letošním turnaji na antuce vypadla ve druhém kole s Veronikou Kuděrmetovovou.

Druhou akci před Roland Garros měla absolvovat na prestižní tisícovce v Madridu, ve španělské metropoli si však nakonec druhý rok po sobě nezahraje. Zatímco loni nestartovala kvůli problémům s kolenem, letos se omluvila den před startem hlavní soutěže vinou zranění kotníku. Neabsolvuje tak šlágr prvního kola s vítězkou US Open Emmou Raducanuovou.

Marie Bouzková se představila naposledy začátkem dubna v kolumbijské Bogotě, kde ve svém prvním finále na antuce marně bojovala o druhý titul na okruhu WTA. V Madridu měla obhajovat třetí kolo a začít proti krajance Kateřině Siniakové, odvety za loňskou porážku ve finále v Nanchangu se však vzdala kvůli zranění pravého loktu.

V hlavní soutěži je šest Češek

V nadcházejících dvou týdnech si tak nakonec na první ze dvou antukových tisícovek před Roland Garros zahraje maximálně 'jen' sedm českých tenistek. Novou soupeřkou Siniakové v prvním kole je Argentinka Nadia Podoroská, Brenda Fruhvirtová začne proti Nizozemce Arantxe Rusové a její sestra Linda narazí na Rumunku Irinu Beguovou. Nasazené Markéta Vondroušová, Linda Nosková a Barbora Krejčíková mají na úvod volný los. Z kvalifikace může postoupit ještě Sára Bejlek.

Titul bude obhajovat Aryna Sabalenková, jež v loňském finále zdolala Igu Šwiatekovou. Z TOP 20 chybí jen Jessica Pegulaová a dlouhodobě zraněná Karolína Muchová, jež se zotavuje po operaci zápěstí.

Výsledky kvalifikace turnaje WTA 1000 v Madridu