Kopřiva v Mnichově proti Draperovi nepřekvapil, letos nezvládl první kolo ani počtvrté

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Kopřiva v Mnichově proti Draperovi nepřekvapil, letos nezvládl první kolo ani počtvrté
Kopřiva letos prohrál i čtvrté utkání prvního kola na nejvyšší tour.
Kopřiva letos prohrál i čtvrté utkání prvního kola na nejvyšší tour.AFP
Vít Kopřiva (26) skončil dle očekávání na podniku ATP 250 v Mnichově hned v úvodním kole. Aktuálně 119. hráč světa podlehl 1:6, 7:5, 4:6 nasazené šestce Jackovi Draperovi (22) a nezvládl ani své čtvrté letošní utkání prvního kola na nejvyšším okruhu. Britský mladík si o čtvrtfinále zahraje s Francescem Passarem, nebo Rudolfem Mollekerem.

Kopřiva – Draper 1:6, 7:5, 4:6

Vít Kopřiva vstupoval do letošní sezony s bilancí 3:1 v zápasech prvního kola na nejvyšším okruhu. V aktuálním roce však nezvládl vstup do hlavní soutěže na této úrovni na Australian Open (Sebastian Korda), v Dauhá (Fábián Marozsán), na Masters v Miami (Christopher O'Connell) ani na antuce v Mnichově, kde byl nad jeho síly Jack Draper.

Proti nasazené šestce byl zpočátku bez šance a za 28 minut ztratil úvodní dějství, v němž uhrál jen jeden game. Ve druhé sadě ovšem odvrátil dva brejkboly za stavu 1:3, skóre srovnal a ve 12. hře využil na returnu s pomocí prohozu hned první setbol. V rozhodujícím setu však celkem třikrát zaváhal na servisu a dostal se do manka 2:5. Dvěma suverénními gamy v řadě upravil skóre na 4:5, nicméně Draper na druhý pokus utkání dopodával čistou hrou.

Sestřih zápasu

Vít Kopřiva podlehl Jacku Draperovi ve třech setech
Livesport

Kopřiva čeká na postup přes první kolo hlavní soutěže na nejvyšší tour už přes dva roky, předloni v dubnu v Marrákeši jasně přehrál Bernabého Zapatu. Úřadující šampion dvou challengerů stále čeká na debut v elitní stovce žebříčku. Jeho maximem je 111. místo, za nímž momentálně o osm příček zaostává.

Nyní by se měl vrátit do španělského Madridu, kde v předchozím týdnu absolvoval challenger a v příštím týdnu startuje podnik série Masters 1000. Kopřiva by se měl v kvalifikačních bojích poprat o místo v hlavním losu.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Draper bude v příštích dnech usilovat o své jubilejní 10. čtvrtfinále na turnajích ATP, na antukových dvorcích se mezi nejlepší osmičku podíval pouze loni v Lyonu. Jeho dalším protivníkem bude domácí divoká karta Rudolf Molleker. který si poradil ve dvou setech s italským kvalifikantem Francesco Passaro.

Moro – Thiem 6:4, 6:4

Bývalá světová trojka Dominic Thiem na 11. turnaji v řadě včetně challengerů nevyhraje v hlavní soutěži víc jak jeden zápas. Na antukovém turnaji ATP 250 v Mnichově rakouský finalista z roku 2016 trápící se s bolestmi zápěstí prohrál 4:6, 4:6 s Alejandrem Morem ze Španělska a na třetí ze čtyř posledních akcí končí na raketě hráče mimo TOP 200.

Moro si ve 23 letech připsal premiérovou výhru na okruhu ATP a za odměnu si zahraje se světovou patnáctkou a loňským semifinalistou Taylorem Fritzem z USA.

Výsledky turnaje ATP 250 v Mnichově