Tennis Tracker: Bejlek zahodila jednoznačné vedení, Alcaraz se nepředstaví ani v Barceloně

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Bejlek zahodila jednoznačné vedení, Alcaraz se nepředstaví ani v Barceloně
Bejlek ve finále kvalifikace ve Stuttgartu zahodila vedení 6:0, 3:0.
Bejlek ve finále kvalifikace ve Stuttgartu zahodila vedení 6:0, 3:0.AFP
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 14. dubna?

Hlavní události

16:57  – Stefanos Tsitsipas proměnil i své třetí finále v Monte Carlu v titul a stejně jako v letech 2021 a 2022 ho slavil po dvousetové výhře. Řek, který na svůj 11. triumf čekal od loňského srpna, porazil jednoznačně 6:1, 6:4 Caspera Ruuda. Nor tak stále čeká na větší trofej než z turnajů ATP 250. Aténský rodák se po zisku třetího turnaje Masters 1000 posune na sedmé místo ve světovém žebříčku. Více informací najdete v článku.

Sestřih zápasu Ruud – Tsitsipas.
Livesport

15:48Sára Bejlek byla kousek od účasti v hlavní soutěži silně obsazené pětistovky ve Stuttgartu. Osmnáctiletá Češka však ve finále kvalifikace nedotáhla vedení 6:0, 3:0 a nakonec favorizované Dianě Šnajderové podlehla 6:0, 4:6, 1:6.

13:05Carlos Alcaraz stále nedoléčil zranění pravé paže a po Masters v Monte Carlu se nezúčastní ani podniku ATP 500 v Barceloně, kde měl šampion posledních dvou ročníků plnit roli nasazené jedničky.

"Kvůli zranění z Monte Carla neměl na dnešním tréninku dobrý pocit, a navzdory tomu, že se snažil do poslední chvíle, na Barcelona Open hrát nebude," uvedli na sociálních sítích organizátoři turnaje, jehož hlavní soutěž začne v pondělí.

Další zprávy

21:12 – ATP 500 Barcelona: Rozlosování kvalifikantů 

(LL) Grenier - Carballes

(Q) Shang - Macháč

(Q) Schwartzman - Lajovič

(Q) Ajdukovič - (Q) Trungelliti

(Q) Mayot - Cachín

(Q) Hardt - (WC) Landaluce

14:31 – V hlavní soutěži na tradičně silně obsazené pětistovce ve Stuttgartu budou startovat minimálně tři Češky. Markéta Vondroušová odehraje svůj první turnaj po měsíci a utká se v prvním kole s Donnou Vekičovou. Po zdravotních problémech se vrací Barbora Krejčíková, kterou čeká Veronika Kuděrmetovová. Linda Nosková na úvod vyzve nasazenou Jelenu Ostapenkovou. Nasazenou jedničkou je Iga Šwiateková, jež ovládla poslední dva ročníky.

14:25Sander Gillé a Joran Vliegen zdolali v Monte Carlu 5:7, 6:3, 10:5 deblového specialistu Marcela Mela a světovou pětku singlového žebříčku Alexandera Zvereva a získali první titul z podniků Masters 1000. Jedná se o jejich celkově osmý triumf.

12:27Zdeněk Kolář má na dosah svou první účast v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu od Wimbledonu 2022. Sedmadvacetiletý Čech, který se v poslední době trápí a nyní figuruje až na 226. místě žebříčku, překvapil v Bukurešti vítězstvím 6:4, 3:6, 6:3 nad Giuliem Zeppierim. Ve finále kvalifikace vyzve Damira Džumhura, nebo Carlose Tabernera.

11:57 – Devatenáctiletá Lucie Havlíčková se poprvé v letošní sezoně probojovala do finále, ale na akci W35 v Itálii titul nezískala. Bývalá juniorská světová jednička podlehla 5:7, 3:6 Anastasiji Sobolevové z Ukrajiny a zhoršila si svou finálovou bilanci na dospělých turnajích na 1:3.

11:55Tereza Valentová zvládla i 19. letošní zápas a je v probíhající sezoně stále neporažena. Sedmnáctiletá Češka porazila ve finále podniku W35 v egyptském Šarm aš-Šajchu 7:5, 6:2 o dva roky starší krajanku Lindu Klimovičovou a získala svůj čtvrtý letošní a zároveň kariérní titul na profesionální tour.

06:45 – Německo jako poslední prošlo z kvalifikace na finálový turnaj BJK Cupu a zkompletovalo obsazení čítající 12 týmů. V Brazílii zařídila dostačující vedení 3:1 Laura Siegemundová, zkušená veteránka přetlačila po více než dvou hodinách boje 6:1, 2:6, 6:3 hráčku třetí stovky Carolinu Alvesovou.

03:30 – Rumunské tenistky si po parádní otočce zahrají finálový turnaj BJK Cupu. Po prvním dnu prohrávaly na zelené antuce ve Spojených státech 0:2 s Ukrajinou, ovšem v sobotu dokázaly bodovat Ana Bogdanová proti Elině Svitolinové i Jaqueline Cristianové proti Lesje Curenkové a stav srovnaly. Obě jmenované poté v rozhodující čtyřhře zdolaly 6:2, 7:6 sestry Ljudmilu a Nadiju Kičenokovy.