Nadal stále není fit a možná vynechá milované French Open. V Madridu se představí naposledy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Nadal stále není fit a možná vynechá milované French Open. V Madridu se představí naposledy
Nadal možná přijde o milované French Open.
Nadal možná přijde o milované French Open.AFP
Rafael Nadal (37) po dlouhé zdravotní pauze zaviněné zraněním a operací kyčle stále není fit. Na středeční tiskové konferenci potvrdil, že se na domácím podniku Masters v Madridu představí naposledy v kariéře. Do turnaje vstoupí čtvrtečním duelem s teenagerem Darwinem Blanchem. Zároveň je v ohrožení jeho start na French Open, kde v minulosti čtrnáctkrát triumfoval. "Pokud se budu cítit jako nyní, tak French Open hrát nebudu."

Rafael Nadal na středeční tiskové konferenci rozhodně nepotěšil své fanoušky ani organizátory dvou velkých antukových akcí. Bývalý lídr žebříčku už před návratem po další zdravotní pauze avizoval, že se nejspíše bude jednat o jeho poslední sezonu. Jisté je minimálně to, že na domácím turnaji Masters v Madridu se letos představí naposledy v kariéře.

"Nemyslím si, že budu moct hrát naplno. Madrid je pro mě ale velmi důležitý a výjimečný a chci si tady naposledy zahrát," řekl antukový král, který do turnaje vstoupí čtvrtečním utkáním prvního kola s šestnáctiletým teenagerem Darwinem Blanchem.

Ještě větší ránou pro fanoušky člena legendární Big Three musí být fakt, že je v ohrožení jeho start na antukovém vrcholu sezony French Open. Na pařížské cihle získal 14 ze svých 22 grandslamových trofejí. V areálu Rolanda Garrose, kde se letos uskuteční i olympijský turnaj, naposledy startoval předloni a ve finále porazil Caspera Ruuda.

"Pokud se budu cítit jako nyní, tak French Open hrát nebudu. Nastoupím jen v případě, že budu konkurenceschopný. Když hrát nebudu, svět se nezhroutí a moje kariéra neskončí. I po French Open mám plány, třeba olympiádu," řekl španělský veterán, jenž také přislíbil účast v zářijovém Laver Cupu v Berlíně.

Nadala při obhajobě triumfu na loňském Australian Open zastavilo zranění kyčle. Konzervativní léčba nezabrala, operace byla nevyhnutelná a na kurty se vrátil až v letošním roce. V lednu v Brisbane začal postupem do čtvrtfinále, v němž nevyužil mečboly proti Jordanovi Thompsonovi.

Následovala série odhlášek a od úvodního lednového týdne se představil pouze v předchozím týdnu v Barceloně, kde dvanáctkrát zvedl nad hlavu trofej pro šampiona. Jeho letošní působení ve španělské metropoli však skončilo již ve druhém kole na Alexovi de Minaurovi. Ve stejné fázi může na Australana narazit také v Madridu.

Program Masters v Madridu