Tennis Tracker: Alcaraz pořád není stoprocentně fit, Valentová je letos stále neporažena

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Alcaraz pořád není stoprocentně fit, Valentová je letos stále neporažena
Carlos Alcaraz stále není přesvědčený o svém startu v Madridu.
Carlos Alcaraz stále není přesvědčený o svém startu v Madridu.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 24. dubna?

Hlavní události

22:17 – Bývalá světová desítka a aktuálně až 132. hráč žebříčku Denis Shapovalov na Masters 1000 v Madridu porazil 6:4, 3:6, 6:3 antukového specialistu Facunda Díaze Acostu, přerušil šňůru tří porážek a na třetí pokus se dočkal první letošní výhry na nejpomalejšíém povrchu.Ve druhém kole kanadský semifinalista z roku 2018 narazí na dalšího Argentince Tomáse Martína Etcheverryho (H2H 0:0).

Sestřih zápasu

Denis Shapovalov má první letošní výhru na antuce
Livesport

14:22Tereza Valentová opět na podniku W50 v Gruzii utekla z manka setu a zvládla i 21. letošní zápas. Sedmnáctiletá Češka zdolala 3:6, 6:4, 6:2 Catherine Harrisonovou a ve čtvrtfinále se utká s Jelenou Pridankinovou, nebo Evialinou Laskevičovou.

Sestřih zápasu Darderi – Monfils

Gaël Monfils zvládl vstup v rámci antukového jara v Estorilu i v Monte Carlu, ale na Masters v Madridu vypadl hned po úvodním zápase. Francouzský veterán nestačil jasně 4:6, 2:6 na italského mladíka Luciana Darderiho, který v únoru zazářil triumfem v Córdobě a v dalším kole vyzve Taylora Fritze (H2H 0:0).

Monfils uhrál s Darderim jen šest gamů.
Livesport

10:00 – Carlos Alcaraz sice dorazil do Madridu, na úterní tiskové konferenci ale připustil, že start bude do poslední chvíle zvažovat. "Do mého prvního zápasu zbývá nějaký čas. Dnes jsem trénoval intenzivněji a mám z toho dobrý pocit. Ale nechci spěchat, nechci se dostat do problémů. Nedokážu říct, že budu moci hrát na sto procent. S tím, co nyní cítím, bych byl šťastný, kdybych zde odehrál tři nebo čtyři zápasy," svěřil se novinářům.

Alcaraz je nasazený jako číslo dvě a jeho soupeřem ve druhém kole bude Arthur Rinderknech, nebo Alexander Ševčenko. Španělský tenista hrál naposledy v březnu v Miami, následně vynechal antukové Masters v Monte Carlu i následný podnik v Barceloně.

Další zprávy

21:56 – Linda Nosková se ve druhém kole podniku WTA 1000 v Madridu utká s talentovanou Mirrou Andrejevovou (H2H 1:0), kterou na začátku sezony porazila v Brisbane. Šestnáctiletá Ruska začala na španělské antuce výhrou 4:6, 6:1, 7:5 nad Ameriankou Taylor Townsendovou, když vývoj třetího setu otočila ze stavu 1:4.

21:40Sára Bejlek na šestý pokus zaznamenala premiérovou výhru v hlavní soutěži turnaje WTA. Osmnáctiletá Češka se dočkala na prestižní antukové akci v Madridu, kde při debutu na podniku kategorie WTA 1000 porazila 4:6, 6:3, 6:3 aktuálně 45. hráčku světa Annu Blinkovovou, připsala si nejcennější skalp a navázala na dvě výhry z kvalifikace. Ve druhém kole se utká s další Ruskou Annou Kalinskou (H2H 0:0).

20:00 – Dánka Caroline Wozniacká končí na antukové tisícovce v Madridu hned v prvním kole. Bývalá světová jednička podlehla po bezmála třech hodinách hry 6:3, 5.7, 5:7 Saře Erraniové, když obě tenistky přišly osmkrát o své podání. Italka, jež příští týden oslaví 37. narozeniny, ve španělské metropoli vyhrála zápas v hlavní soutěži poprvé od roku 2015.

19:41 – Sedmadvacetiletá Češka Gabriela Knutsonová na turnaji ITF W100 v portugalském Oeiras prohrála jednoznačně 1:6, 2:6 s domácí Franciscou Jorgeovou a utrpěla pátou porážku v řadě.

19:36Borna Čorič vstoupil do antukového turnaje Masters 1000 v Madridu vydřenou výhrou 6:7, 7:5, 6:4 nad Benjanimem Hassanem z Libanonu, když ani jednou nepřišel o své podání, ale využil jen 2 z 9 brejkbolů. Ve druhém kole chorvatský tenista vyzve německého finalistu z let 2018 a 2021 Alexandera Zvereva (H2H 3:3).

18:39Xinyu Wang na úvod antukového turnaje WTA 1000 v Madridu udolala po takřka tříhodinové bitvě 5:7, 7:5, 6:4 Bulharku Viktoriju Tomovovou, byť ve druhé sadě prohrávala 0:4 a čelila celkem 10 mečbolům. Ve druhém kole čínská tenistka vyzve Francouzku Caroline Garciaovou (H2H 0:0).

16:53Belinda Bencicová přivedla na svět dceru. S přítelem Martinem Hromkovičem, který je zároveň jejím kondičním trenérem, jí dali jméno Bella. Šťastnou událost oznámila Bencicová na Instagramu. Bývalá světová čtyřka odehrála poslední zápas v polovině září v San Diegu. Olympijská šampionka z Tokia 2021, kde ve finále porazila Markétu Vondroušovou, má ve sbírce osm titulů z turnajů WTA.

16:43Emma Raducanuová sehrála v pátek vyrovnané čtvrtfinále se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou ve Stuttgartu, ovšem na tisícovce v Madridu překvapivě ztroskotala hned v prvním kole. A to po jasné porážce 2:6, 2:6 s kvalifikantkou a 82. hráčkou pořadí Maríou Lourdes Carléovou.

15:54Markéta Vondroušová zahájí své působení v Madridu soubojem se Shelby Rogersovou (H2H 0:1). Američanka, která se letos vrací po zdravotní pauze a loňskou sezonu musela uzavřít už po Wimbledonu, smetla 6:3, 6:2 trápící se Shuai Zhang. Číňanka prohrála už 20. zápas v řadě.

15:30Rafael Nadal po dlouhé zdravotní pauze zaviněné zraněním a operací kyčle stále není fit. Na středeční tiskové konferenci potvrdil, že se na domácím podniku Masters v Madridu představí naposledy v kariéře. Do turnaje vstoupí čtvrtečním duelem s teenagerem Darwinem Blanchem. Zároveň je v ohrožení jeho start na French Open, kde v minulosti 14krát triumfoval. "Pokud se budu cítit jako nyní, tak French Open hrát nebudu." Více informací najdete v článku.

14:49Naomi Ósakaová si takřka přesně po dvou letech připsala vítězství na antukových dvorcích. Bývalá světová jednička a čtyřnásobná grandslamová šampionka vracející se po mateřské pauze si v úvodním kole na tisícovce v Madridu poradila 6:4, 6:1 s lucky loserem Greet Minnenovou. Čtvrtfinalistka ročníku 2019 se v dalším kole střetne s nasazenou patnáctkou Ljudmilou Samsonovovou (H2H 1:0). Více informací najdete v článku.

14:27Sloane Stephensová vyhrála na evropských antukových dvorcích i šestý letošní duel. Grandslamová šampionka v prvním kole na tisícovce v Madridu zahodila náskok setu a brejku i mečboly, nicméně antukovou specialistku Martinu Trevisanovou nakonec po téměř třech a půl hodinách boje udolala 6:3, 5:7, 6:4. V dalším kole si zahraje s nasazenou Elise Mertensovou (H2H 2:2).

14:05Zdeněk Kolář si po více než měsíci zahraje čtvrtfinále a zaútočí na své první semifinále v probíhající sezoně. Loňský šampion postoupil na challengeru v Ostravě mezi osm nejlepších přes krajana a kvalifikanta Jakuba Nicoda, který za stavu 6:7, 1:2 ze svého pohledu vzdal. Ve čtvrtfinále se Kolář střetne s Timofejem Skatovem (H2H 0:0).

13:14Paula Badosaová loňské osmifinále v Madridu neobhájí a čeká ji další propad žebříčkem. Bývalá světová dvojka prohrála v prvním kole na španělské tisícovce 6:2, 3:6, 3:6 s krajankou a kvalifikantkou Jessicou Bouzasovou, která si připsala své první vítězství v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu. Jednadvacetiletá Španělka ve druhém kole vyzve Jelenu Ostapenkovou (H2H 0:0).

10:36 – Německá hráčka Tatjana Mariaová sice v úterý zdolala v třísetové bitvě v Madridu Peyton Stearnsovou, prozradila však, že trochu lituje toho, že kvůli svému dalšímu vystoupení neuvidí první velký tenisový zápas své desetileté dcery.

Charlotte Mariaová debutuje na svém prvním mezinárodním turnaji dívek. "Bude tam hrát v kategorii do 12 let se všemi nejlepšími malými dětmi z celého světa. Je to skvělé a užívá si to," prozradila německá tenistka. Dceři je ale nablízku manžel Charles-Edouard Maria a jeho žena připustila, že na dálku aspoň bude sledovat vývoj zápasu přes aplikaci.