Ósakaová po dvou letech vyhrála na antuce, bývalá jednička začala v Madridu suverénně

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Ósakaová po dvou letech vyhrála na antuce, bývalá jednička začala v Madridu suverénně
Aktualizováno
Ósakaová si v úvodním kole na tisícovce v Madridu poradila s Greet Minnenovou.
Ósakaová si v úvodním kole na tisícovce v Madridu poradila s Greet Minnenovou.AFP
Naomi Ósakaová (26) si takřka přesně po dvou letech připsala vítězství na antukových dvorcích. Bývalá světová jednička a čtyřnásobná grandslamová šampionka vracející se po mateřské pauze si v úvodním kole na tisícovce v Madridu poradila 6:4, 6:1 s lucky loserem Greet Minnenovou (26). Sara Erraniová (36) vyhrála tříhodinovou bitvu bývalých hráček TOP 5, když vyřadila Dánku Caroline Wozniackou (33).

Ósakaová – Minnenová 6:4, 6:1

Naomi Ósakaová vstoupila do nepříliš oblíbeného antukového jara už před týdnem v hale ve francouzském Rouenu a jasně prohrála s antukovou specialistkou Martinou Trevisanovou. V úvodním kole v Madridu však měla příznivější los a poradila si s lucky loserem Greet Minnenovou.

Favorizovaná Japonka od začátku dominovala. Do brejku mohla jít už po skončení čtvrtého a šestého gamu, ale nakonec poprvé Belgičance sebrala podání až v závěrečné hře úvodního dějství. Za celé utkání čelila i díky osmi nechytatelným servisům jen jedné brejkbolové hrozbě, kterou odvrátila, a ve druhém setu povolila soupeřce jen jeden game.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Bývalá světová jednička si připsala své první vítězství na antukových dvorcích takřka přesně po dvou letech, konkrétně od předloňského vystoupení právě v tomto dějišti. Od začátku sezony 2020 odehrála na nejpomalejším povrchu jen devět utkání s bilancí 4:5. Na vítěznou sérii na cihle naposledy dosáhla po cestě do třetího kola French Open 2019.

Čtyřnásobná grandslamová šampionka se v letošní sezoně vrátila po více než roční mateřské pauze. Madrid je jejím osmým turnajem v aktuálním roce, nejdál se podívala do čtvrtfinálové fáze na hardové tisícovce v únoru v Dauhá.

Hlavní soutěž Mutua Madrid Open absolvuje popáté v kariéře a při čtvrtém startu v řadě zvládla v Caja Mágica nástrahy prvního kola. Poslední dvě účasti zakončila ve druhém kole, ve kterém letos vyzve nasazenou patnáctku Ljudmilu Samsonovovou. Trápící se Rusku porazila v březnu v Indian Wells.

Erraniová – Wozniacká 3:6, 7:5, 7:5

Dánka Caroline Wozniacká končí v Madridu hned v prvním kole. Bývalá světová jednička podlehla po bezmála třech hodinách hry 6:3, 5.7, 5:7 bývalé finalistce Roland Garros Saře Erraniové, když obě tenistky přišly osmkrát o své podání. 

Italka Erraniová, jež příští týden oslaví 37. narozeniny, ve španělské metropoli vyhrála zápas v hlavní soutěži poprvé od roku 2015. Na podniku WTA 1000 se z výhry raduje po šesti letech. Ve druhém kole vyzve Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovou.

Kromě Jessicy Pegulaové startuje v Madridu kompletní elitní desítka v čele se světovou jedničkou a loňskou finalistkou Igou Šwiatekovou. Titul se pokusí obhájit druhá hráčka pořadí Aryna Sabalenková.

Výsledky turnaje WTA 1000 v Madridu