Kopřiva si poprvé zahraje turnaj Masters, Menšík se v Miami nekvalifikoval

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Kopřiva si poprvé zahraje turnaj Masters, Menšík se v Miami nekvalifikoval
Aktualizováno
Vít Kopřiva porazil ve finále kvalifikace domácího favorita Jeffreyho Johna Wolfa.
Vít Kopřiva porazil ve finále kvalifikace domácího favorita Jeffreyho Johna Wolfa.Profimedia
Vít Kopřiva (26) si při svém debutu na Miami Open poprvé v kariéře zahraje hlavní soutěž prestižních podniků Masters. Aktuálně 116. hráč pořadí porazil ve finále kvalifikace 6:3, 1:6, 6:4 domácího favorita Jeffreyho Johna Wolfa (25). Jakub Menšík (18) proti Slovákovi Lukášovi Kleinovi (25) nepotvrdil skvělou letošní formu a prohrál ve dvou setech 6:7, 5:7.

Wolf –⁠⁠⁠⁠⁠ Kopřiva 3:6, 6:1, 4:6

Vít Kopřiva v pondělí ve dvou tie-breacích potvrdil roli favorita proti juniorskému vítězi letošního Australian Open Reiovi Sakamotovi a o den později se vzepřel papírovým předpokladům proti domácí nasazené jedenáctce Jeffreymu Johnovi Wolfovi, který se v Miami dočkal své první letošní výhry.

Duel s Američanem rozehrál výborně, jenže po zisku úvodního dějství uhrál ve druhé sadě jen jeden game a na začátku rozhodujícího setu nedokázal dvakrát za sebou potvrdit brejk. Na třetí pokus však uspěl, zvýšil své vedení na 5:3 a náskok už si pohlídal.

Rodák z Bílovce na lednovém Australian Open na devátý pokus prošel tříkolovou grandslamovou kvalifikací a při svém debutu v Miami si zajistil premiérový start v hlavních soutěžích prestižních podniků série ATP Masters 1000. V kvalifikaci turnajů této kategorie se představil počtvrté.

Letos zvládl kvalifikaci na nejvyšším okruhu potřetí, sítem se prodral ještě v Dauhá. Jediná výhra ho dělila od účasti v hlavním losu také před dvěma týdny na Masters v kalifornském Indian Wells, kde v posledním kole kvalifikačních bojů jasně nestačil na Constanta Lestienneho.

Menšík – Klein 6:7, 5:7

Nejmladší hráč v elitní stovce světového žebříčku Jakub Menšík ztroskotal v závěrečném boji o hlavní soutěž na Lukáši Kleinovi. Osmnáctiletý Čech prohrál až se 128. hráčem světa ve dvou setech, přestože ztratil pouze jednou podání.

Oba hráči v prvním setu dominovali na podání a o výherci první sady musel po necelé hodině hry rozhodnout tie-break. V něm se dostal do vedení 6:4 Slovák a měl první dva setboly. Oba však osmnáctiletý Menšík odvrátil a srovnal. Následně si Klein vypracoval další šanci na ukončení sady, kterou už při podání českého tenisty využil vítězným returnem a ujal se vedení 1:0. Na ztrátu dějství reagoval 70. hráč světa poněkud agresivně, když hodil raketu vší silou směrem k lavičce a málem trefil sběrače míčků.

První zaváhání na podání přišlo až v jedenáctém gamu druhého setu, ve kterém si český tenista prohrál servis čistou hrou. Slovenský hráč následně utkání dopodával a mohl se radovat z postupu do hlavní soutěže.

Kopřiva je tak jediným českým kvalifikantem, který v hlavní fázi floridské tisícovky doplnil Jiřího Lehečku a Tomáše Macháče

Výsledky kvalifikace turnaje ATP Masters 1000 v Miami