Tennis Tracker: Muchová po operaci sundala sádru, Raducanuová se odhlásila z Miami

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Muchová po operaci sundala sádru, Raducanuová se odhlásila z Miami
Emma Raducanuová
Emma RaducanuováProfimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 19. března?

23:21Simona Halepová, která se v Miami vrací do turnajového kolotoče po zkrácení trestu za doping, nestačila v prvním kole 6:1, 4:6, 3:6 na trápící se Paulu Badosaovou. Rumunka, která na zdejším podniku byla v minulosti dvakrát v semifinále, odehrála první zápas po roce a půl. Bývalá světová dvojka Badosaová vyzve v dalším kole svoji dobrou kamarádku Arynu Sabalenkovou.

22:17Brenda Fruhvirtová, která stejně jako loni dostala od pořadatelů Miami Open divokou kartu, potvrdila roli favoritky v souboji s kvalifikantkou Maríou Lourdes Carléovou a po výhře 6:3, 6:3 si připsala první výhru na turnajích WTA 1000. Teenagerka, která hraje svůj první turnaj od Australian Open, i na třetím turnaji v probíhající sezoně přešla přes první kolo hlavní soutěže.

21:46 –  Jakub Menšík ztroskotal v závěrečném boji o hlavní soutěž turnaje Masters v Miami na Lukáši Kleinovi. Osmnáctiletý Čech prohrál se 128. tenistou světa 6:7, 5:7 a nepotvrdil svou skvělou letošní formu.

21:19 – Bývalá světová jednička a grandslamová šampionka Caroline Wozniacká zvládla v Miami první kolo. Dánka ztratila s 45. hráčkou žebříčku Clarou Burelovou jen pět her a po výhře 6:1, 6:4 postoupila do druhého kola.

20:29Kateřina Siniaková v prvním kole turnaje WTA 1000 v Miami vyřadila o čtyři roky starší Rumunku Anu Bogdanovou 6:2, 6:4. Česká hráčka si po třetí zajistila postup do druhého kola a o dorovnání zdejšího maxima z roku 2022 si zahraje s finalistkou Australian Open Číňankou Qinwen Zheng.

19:22 – Veteránka Venus Williamsová, která na podnik WTA 1000 v Miami dostala divokou kartu od pořadatelů, skončila na své první soupeřce Dianě Šnaiderové. S devatenáctiletou Ruskou prohrála 3:6,3:6 a stejně jako v Indian Wells nepřešla přes první kolo.

18:42Shuai Zhang prohrála už 19 zápasů v řadě a natáhla rekordní sérii porážek na nejvyšším ženském okruhu v open éře. Číňanka, která čeká na výhru od loňského ledna, vedla v prvním kole na tisícovce v Miami o brejk v rozhodující sadě, ale s Darjou Savilleovou nakonec padla 4:6, 6:2, 4:6.

18:18Vít Kopřiva si při svém debutu na Miami Open poprvé v kariéře zahraje hlavní soutěž prestižních podniků Masters. Aktuálně 116. hráč pořadí porazil ve finále kvalifikace 6:3, 1:6, 6:4 domácího favorita Jeffreyho Johna Wolfa a doplnil v hlavním losu Jiřího Lehečku a Tomáše Macháče.

16:55Aryna Sabalenková se dle informací americké televizní stanice Tennis Channel navzdory smrti svého partnera Konstantina Kolcova zúčastní probíhající akce WTA 1000 v Miami. Světová dvojka ale nebude během prestižního floridského turnaje poskytovat žádné rozhovory a nebude absolvovat tiskové konference.

15:22 – Čeští tenisté se ve skupině finálového turnaje Davis Cupu popasují s výběry Španělska, Austrálie a Francie. Tým nehrajícího kapitána Jaroslava Navrátila, který bude obhajovat loňskou čtvrtfinálovou účast, odehraje skupinovou fázi od 10. do 15. září ve Valencii. První dva celky postoupí do vyřazovacích bojů, které třetí listopadový týden přivítá potřetí za sebou Málaga.

14:52Jonáš Forejtek až na sedmém letošním challengeru dokázal přejít přes první kolo hlavní soutěže. Trápící se bývalý šampion juniorského US Open zvládl v chorvatském Zadaru po setech 6:1, 5:7, 6:2 souboj kvalifikantů s Oleksejem Krutychem z Ukrajiny. O čtvrtfinále se utká s domácí nasazenou pětkou Dinem Prižmičem (H2H 0:0).

12:43Zdeněk Kolář si může na druhém challengeru po sobě zahrát čtvrtfinále. Bývalý 111. hráč světa, který se aktuálně nachází až ve třetí stovce žebříčku, začal v chorvatském Zadaru vítězstvím 6:4, 6:7, 6:3 nad Italem Riccardem Bonadiem. Jeho dalším soupeřem bude domácí divoká karta Nino Serdarušič, nebo nasazený Matteo Martineau.

11:23 – Emma Raducanuová se kvůli dalším zdravotním problémům na poslední chvíli odhlásila z prestižního turnaje v Miami, který začne na Floridě dnes. Jednadvacetiletou britskou tenistku trápí bolesti zad. Raducanuová před třemi lety vyhrála grandslam v New Yorku jako první hráčka z kvalifikace. Pak už na tento úspěch navázat nedokázala, často i kvůli zdraví. Loni se podrobila operacím zápěstí i kotníku. V minulém týdnu vypadla v Indian Wells ve třetím kole se světovou dvojkou Arynou Sabalenkovou z Běloruska.

08:44Karolína Muchová je necelý měsíc po únorové operaci pravého zápěstí bez sádry a postupně může začít s intenzivnější rehabilitací. Sedmadvacetiletá Češka odehrála poslední zápas loni v září v semifinále US Open, přesto se ve světovém žebříčku drží na 12. místě.

01:11 – Tomáše Macháče čeká při premiéře v hlavní soutěži turnaje Masters 1000 v Miami domácí šestnáctiletý talent Darwin Blanch, který startuje díky divoké kartě. V případě postupu vyzve světovou šestku Andreje Rubljova, jenž už letos s českými tenisty (Menšíkem a Lehečkou) dvakrát prohrál. Nasazený Jiří Lehečka čeká ve druhém kole na vítěze duelu mezi Alexeiem Popyrinem a Facundem Díazem Acostou. Z kvalifikace mohou postoupit ještě Jakub Menšík a Vít Kopřiva. Šlágr prvního kola obstarají Brit Andy Murray a Ital Matteo Berrettini (H2H 2:3). Titul bude obhajovat Jannik Sinner.

00:29 – Světová dvojka Aryna Sabalenková podle běloruských zdrojů přišla o přítele Konstantina Kolcova. Bývalý běloruský hokejista, který nastupoval i v NHL za Pittsburgh Penguins, zemřel ve věku 42 let. V současnosti měl být společně se svou partnerkou v Miami, kde je Sabalenková nasazenou dvojkou turnaje WTA 1000. Její start je však nyní velmi nepravděpodobný.

00:05 – Jakub Menšík dva týdny po vítězné premiéře v hlavní soutěži turnaje Masters (Indian Wells) zvládl i debut v kvalifikaci. V Miami osmnáctiletý český tenista potvrdil skvělou formu proti Italu Lucovi Nardimu, senzačního přemožitele Novaka Djokoviče z Indian Wells přehrál 6:4, 6:2. O místo v hlavní soutěži se nejmladší tenista v TOP 100 utká se Slovákem Lukášem Kleinem (H2H 0:0).

00:03 – Šestnáctiletá Brenda Fruhvirtová bude v Miami usilovat o vítězný vstup i do třetího letošního turnaje po Aucklandu a Australian Open proti 100. hráčce světa Marii Lourdes Carleové (H2H 1:0). Třiadvacetiletá Argentinka na podniku WTA 1000 na Floridě prošla po dvou třísetových obratem dvoukolovou kvalifikací. V Miami se představí celkem sedm českých tenistek.