Sinnerova poklona Macháčovi: Tomáš hrál agresivně a skvěle podával, čeká ho dobrý rok

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Sinnerova poklona Macháčovi: Tomáš hrál agresivně a skvěle podával, čeká ho dobrý rok
Tomáš Macháč podlehl favorizovanému Janniku Sinnerovi ve dvou setech.
Tomáš Macháč podlehl favorizovanému Janniku Sinnerovi ve dvou setech.Profimedia
Tváří v tvář stanuli na tenisovém dvorci poprvé. Na jedné straně čerstvý grandslamový šampion, na té druhé brzy 43. hráč světa. Jannik Sinner (22) do středečního čtvrtfinále Tomáše Macháče (23) pořádně neznal, po zkušenosti z Miami si ho však bude pamatovat. "Byl to skvělý zápas. Myslím si, že bude mít hodně dobrý rok," ocenil Ital umění českého tenisty.

Šampion letošního Australian Open sice porazil Macháče ve dvou setech 6:4, 6:2, ale v rozhovoru pro Tennis Channel přiznal, že absolvoval nečekaně těžký zápas. "Byl to skvělý zápas, hlavně první set byl velmi těžký. Ve druhém se mi povedl rychlý brejk, to mi hodně pomohlo a hrál jsem pak více uvolněně," komentoval Ital.

"Tomáš podával hodně dobře a hrál agresivně od základní čáry. Také se snažil hodně chodit na síť, kde má velmi dobré voleje. Nikdy předtím jsem proti němu nehrál, o to to pro mě bylo složitější," dodal se zjevným respektem ke členovi nastupujcí české tenisové generace.

Sestřih zápasu

Sestřih utkání Macháč – Sinner.
Livesport

"Myslím si, že letos bude mít hodně dobrý rok, je to obrovský talent. Je strašně rychlý, skvěle se pohybuje, když je na síti, je problém dostat míček za něj," předpověděl Sinner světlou budoucnost Macháčovi, jenž v novém vydání žebříčku ATP posune na 43. příčku a poprvé tak bude členem elitní padesátky.

V Miami zaznamenal berounský rodák první čtvrtfinále na tisícovce, což je jeho největší úspěch na tour. Na Floridě si na konto připsal mimo jiné skalp světové šestky Andreje Rubljova nebo bývalé světové jedničky Andyho Murrayho.

Dosud byl jen třikrát mezi nejlepší osmičkou na turnajích ATP 250, loni neuspěl na antuce v Houstonu, v hale ve Stockholmu a mezi kvarteto nejlepších nepostoupil ani letos v Marseille.

Sinner – Macháč 6:4, 6:2