Češkám se v Miami nedaří. Brenda Fruhvirtová a potřetí v řadě i Siniaková na Floridě vzdaly

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Češkám se v Miami nedaří. Brenda Fruhvirtová a potřetí v řadě i Siniaková na Floridě vzdaly
Aktualizováno
Brendu Fruhvirtovou zradilo zdraví.
Brendu Fruhvirtovou zradilo zdraví.Profimedia
Po stále nedohraném druhém kole zůstává na turnaji WTA 1000 v Miami ve hře poslední ze sedmi Češek. Ve čtvrtek je zastavily nasazené soupeřky i zdravotní potíže. Brenda Fruhvirtová (16) nedotáhla skvěle rozehraný úvodní set proti světové třicítce Katie Boulterové (27) a za stavu 6:7, 0:1 se rozhodla utkání skrečovat. Podobně skončila také Kateřina Siniaková (27), která dokonce vedla nad světovou sedmičkou Qinwen Zheng (21) 1:0 na sety, ale nakonec na Floridě třetí rok po sobě rozehraný zápas vzdala.

Boulterová – B. Fruhvirtová 7:6, 1:0 / skreč

Brenda Fruhvirtová měla potíže s náročnými podmínkami v Miami už v úvodním zápase s Maríou Lourdes Carléovou, nicméně v něm nakonec bez větších problémů potvrdila roli favoritky. Nevolnost se však dostavila i v dalším utkání s favorizovanou světovou třicítkou Katie Boulterovou.

Teprve 16letá Češka byla v úvodu silnější v klíčových momentech a i díky dvěma brejkům a odvrácení pěti ze šesti brejkbolových hrozeb šla za stavu 5:4 podávat na zisk sady. Předtím se však nechala ošetřovat a ledovat a po několikaminutové pauze prohrála osm bodů v řadě. Přesto si vynutila tie-break a byla v něm dva míčky od vedení setu.

Po prohrané zkrácené hře se vydala na toaletu, ale ani delší přestávka jí nepomohla. Fruhvirtová byla nadále limitována hlavně v pohybu a po ztrátě úvodního gamu a zároveň servisu se rozhodla po bleskové konzultaci s fyzioterapeutkou v utkání nepokračovat kvůli vyčerpání z horka.

Fruhvirtová v posledních dvou letech zazářila 15 triumfy na okruhu ITF, letos odehrála zatím jen tři turnaje a všechny absolvovala na nejvyšší tour. V Aucklandu se z kvalifikace poprvé v kariéře dostala do druhého kola na této úrovni a stejný výsledek zopakovala na grandslamovém Australian Open, čímž si zajistila debut v elitní stovce pořadí.

Jednu výhru si připsala i v Miami, kde stejně jako loni startovala na divokou kartu a po porážce s Boulterovou si zhoršila bilanci s hráčkami TOP 50 žebříčku na 1:6. Hned na začátku dubna slaví 17. narozeniny, po nichž se jí obnoví turnajový limit. Předtím je přihlášená na antukovou padesátku v Sao Paulu, jež je na programu v příštím týdnu.

Boulterová figurovala loni touto dobou mimo TOP 150 hodnocení, ovšem už několik měsíců hraje v životní formě. Loni v červnu získala na domácím pažitu v Nottinghamu svůj první titul z podniků WTA a další přidala před pár týdny na pětistovce v San Diegu. O své první osmifinále na akcích WTA 1000 bude usilovat proti Beatriz Haddadové Maiaové.

Qinwen Zheng – Siniaková 4:6, 6:3, 1:0 / skreč

Kateřina Siniaková v Miami na sedmém z devíti letošních turnajů vyhrála úvodní zápas, ve druhém kole ale už pošesté ztroskotala. Po výhře nad Rumunkou Anou Bogdanovou skončila na raketě světové sedmičky Qinwen Zheng, které se povedla odveta za loňský Wimbledon.

Sedmadvacetiletá Češka přitom získala proti finalistce letošního Australian Open první set, pak však prohrála čtyři hry v řadě, po druhé sadě si vyžádala medical timeout a odešla do šaten. Zkusila ještě odehrát jeden game, za stavu 6:4, 3:6 a 0:1 ale kvůli problémům s pravým stehnem vzdala.

Rozehraný zápas na okruhu WTA skrečovala posedmé v kariéře, z toho třetí rok po sobě právě v Miami. Loni ji trápilo zranění pravého zápěstí, předloni měla potíže v oblasti žeber a pokaždé pak přišla o téměř celé antukové jaro.. Před rokem se na kurty vrátila až po více než dvou měsících. Nyní na Floridě zatím zůstává přihlášená do čtyřhry, ve které s Australankou Storm Hunterovou plní roli nasazených trojek.

Poslední nadějí je Nosková

Hned na začátku turnaje je tak hry šest ze sedmi českých tenistek. Barbora Krejčíková odstoupila kvůli nemoci ještě před svým úvodním vystoupením, ve středu nezvládly úvodní kolo Karolína Plíšková, Marie Bouzková ani Linda Fruhvirtová. Poslední českou nadějí zůstala nasazená Linda Nosková, která měla na úvod volno a až v pátek se střetne s kvalifikantkou Marií Timofejevovou.

Výsledky turnaje WTA 1000 v Miami