Tennis Tracker: Djokovič využil turnajovou pauzu k tréninku a na Monte Carlo si věří

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Djokovič využil turnajovou pauzu k tréninku a na Monte Carlo si věří

Novak Djokovič potrénoval na antuce.
Novak Djokovič potrénoval na antuce.Reuters
Tenisová sezona už je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se dělo a děje 10. dubna.
Moment dne ATP z utkání Tiafoe – Etcheverry
Livesport

20:10 – "Hrál jsem velmi dobře, ale druhá sada byla šílená. Pro mě bylo dobré, že jsem mu sebral podání, v celém zápase jsem měl navrch. Celkově jsem s výkonem spokojený," řekl po vítězství a postupu Thiem.

Pozápasový rozhovor s Dominicem Thiemem.
Livesport

19:31Dominic Thiem na antukovém Masters 1000 v Monte Carlu porazil 6:1, 6:4 francouzského veterána Richarda Gasqueta, s nímž neprohrál už šest setů v řadě, a vzájemnou bilanci otočil z 0-2 na 3-2. Ve druhém vyzve o deset let mladšího Dána Runeho.

Sestřih utkání Gasquet – Thiem
Livesport

17:25 – "Věděl jsem, že to nebude snadné, ale byl jsem opravdu spokojený s tím, jak jsem do utkání vstoupil. Na konci jsem měl trochu zádrhel a navíc, prostě musíte mít respekt k hráči, jako je Andy. Jsem ale šťastný, že jsem vyhrál a začal antukovou sezonu," zhodnotil v pozápasovém rozhovoru De Minaur.

Pozápasový rozhovor s Alexem De Minaurem.
Livesport

17:20 – Devatenáctý hráč světa Alex De Minaur přejel na úvod turnaje v Monte Carlu Brita Andyho Murrayho 6:1 a 6:3. Australan potvrdil, že to na bývalou světovou jedničku umí, porazil ji i ve třetím vzájemném souboji.

Sestřih utkání De Minaur – Murray
Livesport

17:17 Diego Schwartzman přehrál na Masters v Monte Carlu 6:4, 6:2 Davida Goffina, s Belgičanem přerušil sérii čtyř porážek a upravil vzájemnou bilanci na 2:5. O teprve pátou letošní výhru a první vítěznou sérii od US Open bude bývalý osmý hráč pořadí bojovat proti Jannikovi Sinnerovi.

16:33 – Dvojnásobný šampion Novak Djokovič zahájí své letošní působení v Monte Carlu proti kvalifikantovi a 186. hráči světa Ivanovi Gakchovovi. Ruský tenista po Adrianovi Mannarinovi a Lucovi Van Asschemu přehrál 7:6(6), 2:6 a 6:3 Mackenzieho McDonalda, navázal na zvládnutou kvalifikaci a zvládl svůj první zápas v hlavních soutěžích podniků Masters.

15:42 – "Začátek sezony pro mě byl z různých důvodů velmi těžký. Jsem rád, že jsem zpět a dělám to, co mám rád – bojování, hraní tenisu na takovém krásném turnaji. Hrát proti Maximovi není jednoduché, ale měl jsem neuvěřitelnou podporu," nechal se na kurtu slyšet Berrettini.

Pozápasový rozhovor s Matteem Berrettinim.
Livesport

15:38 – Ital Matteo Berrettini zahájil v Monte Carlu rychlou výhrou. Američana Maxima Cressyho vyřadil za hodinu a 26 minut 6:4 a 6:2. Cressy se v poslední době trápí se servisem a dnes spáchal 14 dvojchyb. O vylepšení svého maxima na Masters v Monte Carlu bude bývalý člen první světové desítky a nyní až 22. hráč světa usilovat proti Franciscovi Cerúndolovi 

Sestřih utkání Cressy – Berrettini
Livesport

13:39 Stan Wawrinka zahájil antukové jaro vydřeným vítězstvím 5:7, 6:3, 6:4 nad letos skvěle hrajícím Tallonem Griekspoorem na Masters v Monte Carlu, když odvrátil 10 z 12 brejkbolů a sám všechny tři šance využil. "Bylo nesmírně důležité zůstat v klidu. V úvodním kole musíte najít svou hru, první zápas na antuce není nikdy jednoduchý," uvedl nejstarší hráč turnaje Wawrinka. O postup do osmifinále se bývalý šampion startující na divokou kartu utká s nasazenou osmičkou Taylorem Fritzem. 

12:21 – Cameron Norrie dohrál na úvodním antukovém Masters sezony v Monte Carlu hned v prvním kole a už ve třetím zápase po sobě neuhrál set. Aktuálně 13. hráč světa nestačil 3:6, 4:6 na Francisca Cerúndola, který mu oplatil loňskou porážku z Lyonu a připsal si svůj sedmý skalp hráče z první dvacítky žebříčku. Argentinec si o své největší antukové osmifinále zahraje s Maximem Cressym, nebo Matteem Berrettinim.

12:11 – Světová jednička Novak Djokovič věří, že měsíční zápasová pauza na něj nebude mít negativní efekt. Srbský tenista naopak doufá, že díky delší přípravě na antuce dosáhne na probíhajícím turnaji v Monte Carlu na dobrý výsledek. "Z pohledu nadcházející části sezony je dobré je, že jsem mohl pořádně trénovat na antuce," řekl Djokovič. 

10:55 Nejlepší český tenista Jiří Lehečka se v prvním kole turnaje v Monte Carlu nakonec střetne s Finem Emilem Ruusuvuorim. Jeho původní soupeř Američan Frances Tiafoe se z mítinku odhlásil.

6:00 – Americký tenista Frances Tiafoe získal na domácím turnaji v Houstonu svůj první antukový titul. Ve finále, které následovalo jen pár hodin po obou semifinálových duelech, si po bezmála dvouhodinové bitvě poradil s Argentincem Tomásem Martínem Etcheverrym 7:6 (7:1), 7:6 (8:6).