Finále bez nevynucené chyby. Šwiateková smetla Samsonovovou a ovládla tisícovku v Číně

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Finále bez nevynucené chyby. Šwiateková smetla Samsonovovou a ovládla tisícovku v Číně

Iga Šwiateková si z Pekingu odváží 16. trofej pro šampionku.
Iga Šwiateková si z Pekingu odváží 16. trofej pro šampionku.Profimedia
Polka Iga Šwiateková (22) v Pekingu poprvé v sezoně slaví triumf na podniku WTA 1000. Pátý letošní a celkově 16. titul světová dvojka získala po bezchybném finále proti Ljudmile Samsonovové (24), které nepomohla jedinou nevynucenou chybu a zvítězila hladce 6:2, 6:2.

Samsonovová – Šwiateková 2:6, 2:6

Iga Šwiateková po červnovém triumfu na Roland Garros odehrála sedm turnajů a pouze na menší domácí akci WTA 250 v rodné Varšavě nenašla přemožitelku. Jinak se nedostala dál než do semifinále.

I proto byla po neúspěšné obhajobě titulu na US Open po 75 týdnech sesazena z čela žebříčku a podle svých slov se poté na kurtu znovu uvolnila. Minulý týden v Tokiu to výsledkem ještě nepotvrdila, v Pekingu už ale čtyři měsíce dlouhé čekání na velký triumf ukončila.

Dvaadvacetiletá Polka v šesti zápasech ztratila jediný set ve čtvrtfinále proti Caroline Garciaové, s níž se ocitla třikrát dva míčky od porážky. Zbylým pěti soupeřkám v žádném z deseti setů nepovolila víc jak čtyři gamy. 

Sestřih zápasu Iga Šwiateková– Ljudmila Samsonovová
Livesport

Nedělní finále proti Ljudmile Samsonové zvládla skvěle takticky. O dva roky starší soupeřku nechala tvořit hru a precizním tenisem si po 69 minutách dokráčela pro jednoznačnou výhru 6:2, 6:2.

Šwiateková využila všechny čtyři brejkboly, sama nečelila hrozbě ztráty podání. Do statistik si připsala pouhé dva winnery a v kolonce nevynuených chyb svítila na její straně nula.

V celkově jubilejním 20. finále vybojovala 16. titul. Počtrnácté ve finále vyhrála 2:0 na sety.

Výsledky turnaje WTA 1000 v Pekingu