Češky v Římě dohrály. Muchová v osmifinále podlehla po třech hodinách Badosaové

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Češky v Římě dohrály. Muchová v osmifinále podlehla po třech hodinách Badosaové

Aktualizováno
Karolína Muchová podlehla Paule Badosaové po třech hodinách boje
Karolína Muchová podlehla Paule Badosaové po třech hodinách bojeProfimedia
Na antuce v Římě vyhasla poslední česká naděje ve dvouhře. Karolína Muchová (26) v osmifinále nestačila na Paulu Badosaovou (25), které podlehla po více než tříhodinovém boji 1:2 na sety. Španělka se ve čtvrtfinále utká s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou (25), s níž vyhrála dva ze tří vzájemných duelů včetně antukového souboje před třemi lety na French Open.

Muchová –⁠ Badosaová 1:2

Muchová na turnaji WTA 1000 v Římě na čtvrté z pěti posledních akcí vyhrála minimálně tři zápasy, čtvrté letošní čtvrtfinále ale vybojovat nedokázala.

V areálu Foro Italico nenašla cestu k vítězství proti 35. hráčce světa Badosaové. O rok starší Španělce podlehla po třech hodinách a čtyřech minutách boje 4:6, 7:6, 2:6 a soupeřce se tak povedla odveta za dva roky starou porážky v osmifinále Wimbledonu.

Sestřih tie-breaku druhého setu zápasu Badosaová –⁠ Muchová
Livesport CZ

V úvodním setu Muchová neudržela vedení 4:2 a po bezmála hodině hry ho ztratila. Druhá sadě nabídla ještě delší přetahovanou. Česká tenistka celkem třikrát neudržela výhodu brejku, v tie-breaku si však přeci jen po 82 minutách boje vynutila rozhodující dějství. V něm už měla od prvního gamu navrch Španělka, která zaznamenala dva brejky a po servisu prohrála jen pět fiftýnů.

Bývalá světová devatenáctka Muchová od loňského US Open na 10 turnajích WTA v řadě vyřadila minimálně jednu soupeřku a může se těšit na návrat do elitní padesátky světového žebříčku. Za necelé dva týdny se pokusí prodat svou stabilní formu na Roland Garros, na kterém v posledních dvou letech postoupila shodně do 3. kola.

Šwiateková – Vekičová 2:1

Už 14 utkání a 24 setů v řadě v Římě neprohrála světová jednička Iga Šwiateková. Dvojnásobná obhájkyně titulu si v odloženém osmifinále poradila 6:3, 6:4 s Chorvatkou Donnou Vekičovou, kterou porazila i počtvrté, a se ztrátou pouhých devíti gamů ve třech duelech postoupila do čtvrtfinále. 

Naposledy Šwiateková prohrála set v Římě předloni ve 3. kole s Barborou Krejčíkovou. Čtrnáct a více setů po sobě v hlavním městě Itálie vyhrálo jen pět dalších hráček: Chris Evertová, Conchita Martínezová, Gabriela Sabatiniová, Serena Williamsová a Maria Šarapovová. 

Další překážkou polské favoritky v útoku na hattrick v italské metropoli bude Kazaška Jelena Rybakinová, s níž ve dvou letošních střetnutích neuhrála ani set. Na antuce se střetly pouze na juniorském turnaji a Šwiateková před šesti lety v Miláně prohrála ve třech setech. 

"Byl to můj první zápas, který se vysílal živě na internetu. Dost mě to vystresovalo, byla to taková nováčkovská daň. Ale nechci se k předchozím zápasům proti Jeleně vracet, nemá to smysl. Hrálo se na tvrdém povrchu. Jen půjdu na kurt a budu se snažit o svou nejlepší hru," řekla Šwiateková.

Haddadová Maiaová – Kalininová 1:2

V Římě se dnes rozhodlo už i o první semifinálové dvojici. Anhelina Kalininová v noční čtvrtfinálové bitvě udolala půlhodiny před půlnocí v nejdelším zápase sezony na okruhu WTA po 3 hodinách a 41 minutách boje 6:7, 7:6, 6:3 Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovou, přestože ve třetím setu prohrávala 0:3, a postoupila do svého druhého a dosud největšího semifinále.

Kuděrmetovová – Qinwen Zheng 2:1 

V něm 26letá Ukrajinka, jejímž maximem je finále z loňské Budapešti (WTA 250), vyzve Veroniku Kuděrmetovovou. Světová dvanáctka v úvodním čtvrtfinále zdolala 3:6, 6:3, 6:4 Číňanku Qinwen Zheng a znovu po dvou týdnech postoupila do semifinále antukového turnaje WTA 1000. Usilovat bude o celkově šesté a dosud největší finále. 

Výsledky turnaje WTA v Římě