Sabalenková zkritizovala WTA kvůli organizaci Turnaje mistryň: Cítím nedostatek respektu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sabalenková zkritizovala WTA kvůli organizaci Turnaje mistryň: Cítím nedostatek respektu

Organizace Turnaje mistryň je podle Sabalenkové nedůstojná.
Organizace Turnaje mistryň je podle Sabalenkové nedůstojná.AFP
Světová jednička Aryna Sabalenková (25) na Instagramu zkritizovala vedení ženské tenisové asociace WTA. Důvodem je podle ní nedůstojná organizace Turnaje mistryň v Cancúnu, do kterého běloruská hráčka vstoupila výhrou 6:0, 6:1 nad Mariou Sakkariovou z Řecka.

"Jsem ráda, že jsem se dokázala soustředit, překonala podmínky a vyhrála jsem," napsala Sabalenková. "Musím ale říct, že jsem velmi zklamaná z WTA a dosavadních zkušeností na Turnaji mistryň," dodala.

Hala pro závěrečnou akci sezony v Cancúnu byla dokončena těsně před turnajem a tenistky si v ní zatrénovaly až den před začátkem. "Jako hráčka cítím nedostatek respektu ze strany WTA. A myslím, že nejsem sama."

Sabalenková nenechala na WTA nit suchou.
Sabalenková nenechala na WTA nit suchou.Instagram

"Úroveň organizace neodpovídá tomu, co od Turnaje mistryň očekávám. Poprvé jsme si tady mohly zatrénovat včera. Navíc při pohybu po kurtu mi povrch často nepřijde bezpečný a odrazy nejsou konzistentní," prohlásila.

Sabalenkovou v dalších zápasech ve skupině čeká Jelena Rybakinová z Kazachstánu a Američanka Jessica Pegulaová. Ve druhé skupině se představí Markéta Vondroušová, světová jednička Iga Šwiateková z Polska, Ons Jabeurová z Tuniska a Cori Gauffová z USA.

Přehled Turnaje mistryň