Muchová si na Turnaji mistryň nezahraje, stopku jí vystavilo zraněné zápěstí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Muchová si na Turnaji mistryň nezahraje, stopku jí vystavilo zraněné zápěstí
Muchová se kvůli zraněnému odhlásila u Turnaje mistryň.
Muchová se kvůli zraněnému odhlásila u Turnaje mistryň.Profimedia
Tenistka Karolína Muchová (27) oznámila, že se nezúčastní nadcházejícího Turnaje mistryň, který se uskuteční od 29. října do 5. listopadu v mexickém Cancúnu. Důvodem jsou její zdravotní potíže spojené se zápěstím, se kterými se potýká od svého posledního grandslamového turnaje US Open. Muchová bude chybět i následném na finále Billie Jean King Cupu v Seville.

"Je mi líto, že se nemohu zúčastnit Turnaje mistryň v Cancúnu. Až do poslední chvíle jsme se s lékaři a týmem snažili problém se zápěstím vyřešit. Bohužel rekonvalescence je delší, než bychom si všichni přáli, a proto jsem musela učinit toto nepříjemné rozhodnutí. Moc si vážím podpory všech fanoušků a udělám maximum pro přípravu do další sezony," uvedla Muchová ve svém prohlášení.

Nyní bude pracovat s lékaři i celým svým týmem na co nejrychlejším uzdravení s cílem co nejlépe se připravit na další sezonu, která začíná hned po Novém roce v Austrálii.

Karolína Muchová tak bude chybět i v sestavě českého týmu na finále Billie Jean King Cupu, které začne 7. listopadu ve španělské Seville. Kapitán Petr Pála už donominoval místo zraněné opory Marii Bouzkovou.

Letošní bilance Karolíny Muchové.
Letošní bilance Karolíny Muchové.Livesport

Rodačka z Olomouce přiznala, že od posledního grandslamu nemohla trénovat s raketou v ruce. "Až ve čtvrtek ráno jsem dostala od doktora zelenou a budu moci hrát na kurtu s raketou. Příprava není ideální, ale doufám, že tam budu schopna odjet a hrát," uvedla v minulém týdnu Muchová. Pět dnů poté, těsně před plánovaným odletem, ale nakonec svůj původní plán zrušila.

Původně byly ve startovní listině Turnaje mistryň dvě české hráčky, do finále sezony se kvalifikovala vedle Muchové také Markéta Vondroušová. Ve čtyřhře pak má český tenis zastoupení díky páru Barbora Krejčíková - Kateřina Siniaková.