Je těžké se na kurtu bavit. Djokovič přiznává, že bojuje se stresem a tlakem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Je těžké se na kurtu bavit. Djokovič přiznává, že bojuje se stresem a tlakem
Djokovič cítí na svou osobu velký tlak.
Djokovič cítí na svou osobu velký tlak.Reuters
Novak Djokovič (36) se po úterním vítězství na US Open odreagoval interpretací hudební klasiky od Beastie Boys. Druhý nasazený hráč následně uvedl, že se snaží užívat si čas na kurtu navzdory tlaku a stresu, kterému čelí.

Srb, který se snaží vyrovnat rekord Margaret Courtové v počtu 24 grandslamových titulů, porazil na stadionu Arthura Ashe Američana Taylora Fritze a postoupil do rekordního 47. grandslamového semifinále.

Djokovič - Fritz 6:1, 6:4, 6:4

V pozápasovém rozhovoru působil Djokovič uvolněněji a zpíval píseň "(You Gotta) Fight for Your Right (to Party)", k níž se přidali i fanoušci na tribunách. "Snažím se užívat si chvíle na kurtu, ale je tu tolik stresu a tlaku, že je těžké se na kurtu bavit," řekl Djokovič novinářům.

"Je to opravdu o tom najít způsob, jak zápasem proplout a vyhrát ho. Ale mimo kurt, pokud jde o samotnou cestu profesionálního tenisty, když se svým týmem cestuji po světě, snažíme se bavit a užívat si života," prohlásil srbský tenista.

Příště se utká s Benem Sheltonem, který v závěrečném zápase dne porazil Francese Tiafoea. Ještě než Srb znal jméno svého soupeře, poznamenal, že bude připraven na velkou bitvu v pátečním semifinále.

"Oba kluci, Shelton i Tiafoe, mají velké charisma. Přinášejí na kurt spoustu energie. Jsou velmi rychlí a silní. Mám pár dní volna. V této fázi turnaje to mému tělu vlastně prospívá. Budu připraven na kohokoli, kdo bude na druhé straně sítě," dodal Djokovič.