Tenis bez zranění si užívám, líčí Muchová po úspěšném čtvrtfinále. Na Gauffovou si věří

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Tenis bez zranění si užívám, líčí Muchová po úspěšném čtvrtfinále. Na Gauffovou si věří
Muchová má na US Open radost ze své hry a vyhlíží semifinále.
Muchová má na US Open radost ze své hry a vyhlíží semifinále.Profimedia
Tenistka Karolína Muchová (27) je po postupu do semifinále US Open spokojená se svou hrou i mentálním rozpoložením. Turnajová desítka naposledy v New Yorku jasně porazila Rumunku Soranu Cirsteaovou 6:0, 6:3 a na tiskové konferenci ocenila, jak se dokázala letos vrátit po dřívějších zdravotních potížích. Věří si také do boje o finále s domácí Američankou Cori Gauffovou (19), které bude moci oplatit nedávnou porážku z finále turnaje v Cincinnati.

"Musím říct, že jsem se dnes cítila od začátku do konce velmi dobře. Měla jsem ze své hry dobrý pocit, ať už šlo o údery od základní čáry, na síti nebo při slicech. Atmosféra byla skvělá. Užila jsem si to," uvedla Muchová.

Sedmadvacetiletá rodačka z Olomouce se probojovala do druhého grandslamového semifinále v sezoně a třetího v kariéře. Letos v červnu došla na Roland Garros do finále, mezi nejlepší čtveřicí byla také předloni na Australian Open. O její formě svědčí i bilance deseti výher z 11 posledních zápasů.

Třiatřicetiletou Cirsteaovou, která v minulých kolech vyřadila turnajovou čtyřku Jelenu Rybakinovou nebo olympijskou šampionku Belindu Bencicovou, předčila v počtu vítězných míčů 32:12. Ve čtvrté hře první sady odvrátila za stavu 3:0 devět brejkbolů a nakonec nadělila soupeřce "kanára". Ve druhém setu zase smazala manko 0:2 a dotáhla úterní duel za hodinu a 39 minut k vítězství.

Návrat mezi elitu

"První set byl 6:0, ale bylo to těsné. Skóre neodpovídalo tomu, jak to bylo vyrovnané. Jednu hru jsme hrály snad i patnáct minut," líčila Muchová. "Ve druhém setu bylo důležité, že se mi ji podařilo brejknout za stavu 0:2. Pak jsem udržela servis a vrátila se zpět," doplnila.

Díky výhrám se cítí psychicky odolnější. Popsala, že i v soukromí je soutěživá, houževnatá a jde si za tím, čemu věří. "To mi pomáhá i v tenise. Snažím se ale vždy zachovat čistou hlavu, být uvolněná a užívat si to. Zkrátka takové základy," uvedla.

Důležité pro ni je, že se cítí zdravotně v pořádku. Právě zranění ji v minulosti často limitovalo a brzdilo. "Tento rok nám to klape a s týmem jsme přišli na to, jak hrát. To je i důvod, proč si to tak užívám. Vloni jsem se trápila se zraněním a prohrála tu třeba v prvním kole," vzpomínala na porážku s Australankou Ajlou Tomljanovicovou.

Před začátkem sezony si žádné cíle nedávala. O to více ji výkony a výsledky, kdy se vrátila z 235. místa žebříčku mezi elitu, těší. "Je neuvěřitelné, jak to všechno rychle šlo. Jsem za to moc šťastná a vážím si toho," doplnila.

Vstříc domácí favoritce 

V semifinále čeká Muchovou devatenáctiletá Gauffová, která vyhrála 16 ze 17 posledních zápasů. Obě hráčky na sebe narazily před necelými třemi týdny ve finále turnaje v Cincinnati, kde uspěla Američanka poměrem 6:3, 6:4.

"Je velmi atletická. Nikdy se nevzdává, bojuje o každý míč a nedělá moc chyb. Je to po všech stránkách dobrá hráčka. Já jsem ale teď také sebevědomá. Bude to tvrdá bitva a budu připravená," dodala Muchová.

Preview zápasu Gauffová –⁠ Muchová