Valentová si v New Yorku zahraje o juniorský titul, v cestě stojí Američanka Huiová

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Valentová si v New Yorku zahraje o juniorský titul, v cestě stojí Američanka Huiová
Tereza Valentová zdolala v semifinále nejvýše nasazenou Slovenku Renátu Jamrichovou.
Tereza Valentová zdolala v semifinále nejvýše nasazenou Slovenku Renátu Jamrichovou.Profimedia
Terezu Valentovou (16) čeká v sobotu večer finále juniorky US Open. V boji o první grandslamový titul vyzve Američanku Katherine Huiovou (18), která v semifinále vyřadila jinou Češku Lauru Samsonovou (15). Zápas začíná v 19:30 SELČ.

Valentová –⁠ Huiová (19:30)

"Pocity jsou nepopsatelné, mám ohromnou radost. Ale oslavy ještě propuknout nemohou, stále jsem v turnaji," řekla serveru Tenisový svět Valentová, jež v semifinále nejvýše zdolala po obratu nasazenou Slovenku Renátu Jamrichovou 3:6, 6:4, 6:3,

Po ztrátě prvního setu prohrávala ve druhém 1:3. Poté se ji ale podařilo třikrát prolomit soupeřčino podání a vynutit si rozhodující sadu. V ní získala talentovaná Češka brzy náskok 4:0 a dovedla duel k postupu.

Utkání bylo dvakrát přerušeno. Ve druhém setu kvůli vysokým teplotám, na které v úvodu třetí sady navázal déšť. "Bylo to strašné! Obě jsme na zápas čekaly celý den, bylo náročné se celou dobu koncentrovat. Zvládla jsem to o něco lépe, po každé pauze jsem se vrátila silnější," uvedla hráčka pražské Sparty.

Valentová se může stát první českou vítězkou juniorského US Open po Marii Bouzkové, která triumfovala v roce 2014. Mezi juniory se ve Flushing Meadows radoval z triumfu Dušan Lojda v roce 2006, před čtyřmi lety uspěl také Jonáš Forejtek.

Výsledky dvouhry juniorek na US Open