Tennis Tracker: Djokovič opět zkompletoval kvarteto grandslamových finále a vyrovnal Federera

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Djokovič opět zkompletoval kvarteto grandslamových finále a vyrovnal Federera

Novak Djokovič postoupil do finále i na US Open.
Novak Djokovič postoupil do finále i na US Open.Reuters
Tenisová sezona je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se děje 9. září?

22:08Kateřina Siniaková pokračuje po triumfu na trávě v Bad Homburgu v dalším trápení. Nasazená jednička skončila v kvalifikaci na WTA 500 v americkém San Diegu hned v prvním kole, když po téměř třech hodinách nestačila 2:6, 6:4, 4:6 na až 179. hráčku pořadí Renatu Zarazúaovou z Mexika. Jedná se o její už sedmou prohru v řadě.

19:26Anna Danilinová s Harrim Heliövaarou porazili ve finále US Open 6:3, 6:4 domácí duo Jessica Pegulaová, Austin Krajicek a přetavili hned první společný turnaj v titul. Osmadvacetiletá ruská rodačka reprezentující Kazachstán si zahrála finále na grandslamech napříč všemi disciplínami podruhé a dosáhla na první triumf na podnicích velké čtyřky, 34letý Fin okusil atmosféru grandslamového finále poprvé v kariéře.

18:28Tomáš Macháč si podruhé v sezoně zahraje o titul, svůj první od loňského srpna. Dvaadvacetiletý Čech zlikvidoval ve francouzském Cassis manko brejku v rozhodující sadě, odvrátil mečbol v dramatickém tie-breaku, který vyhrál až poměrem 10:8, a domácí nasazenou jedničku Alexandreho Müllera po více než dvou hodinách boje udolal 3:6, 6:3, 7:6. O celkově pátý triumf na challengerech bude usilovat proti Italovi Mattiovi Belluccimu.

16:01 – Čeští tenisté nebudou příští týden ve skupinové fázi finálového turnaje Davis Cupu čelit jednomu z nejlepších světových hráčů Carlosi Alcarazovi. Španělský svaz dnes na oficiálním webu uvedl, že dvacetiletého tenistu v nominaci vystřídá o patnáct let starší Albert Ramos.

15:15Vít Kopřiva na antuce v rakouském Tullnu přehrál 6:3, 6:3 třetího nasazeného Němce Maximiliana Marterera, s nímž vyhrál i třetí vzájemný zápas, mizernou bilanci v semifinále challengerů vylepšil na 3:8 a šest týdnů po triumfu ve Veroně si zahraje o celkově 3. titul. Ve finále šestadvacetiletý Čech čeká na vítěze duelu mezi Indem Sumitem Nagalem a Italem Flaviem Cobollim.

14:24Michael Vrbenský si antukových turnajích ITF M25 ve slovinském Mariboru zahraje o druhý titul během dvou týdnů. Třiadvacetiletý Čech postoupil do dalšího finále, na které předtím čekal dlouhý rok, po výhře 6:2, 4:6, 6:2 nad Francouzem Mathysem Erhardem.  O jubilejní 10. titul si zahraje s Argentincem Juanem Bautistou Torresem (h2h 0:0).

06:33Daniil Medveděv jako první Rus postoupil popáté v kariéře do finále grandslamového turnaje ve dvouhře mužů. Překonal Marata Safina.

06:05 – Novak Djokovič se potřetí v kariéře dostal do finále všech čtyř grandslamů během jedné sezony (2015, 2021, 2023), stejně jako před ním Roger Federer (2006, 2007 a 2009).

04:41 – Semifinálový souboj vítězů dvou posledních ročníků US Open vyhrál Daniil Medveděv. Předloňský šampion zdolal španělského obhájce titulu Carlose Alcaraze 7:6, 6:1, 3:6, 6:3 a potřetí v New Yorku postoupil do finále. Letos v něm narazí na Novaka Djokovič (h2h 5:9), kterého před dvěma lety připravil o zkompletování kalendářního Grandslamu.

03:54 – Tereza Valentová na US Open porazila 3:6, 6:4, 6:3 nejvýše nasazenou Slovenku Renatu Jamrichovou a postoupila do finále dvouhry juniorek. O titul si šestnáctiletá Češka zahraje s domácí Katherinou Huiovou, která vyřadila po setech 6:2, 6:3 jinou Češku Lauru Samsonovou.