Deprese řecké ikony. Trpím, potřebuju přestat hrát tenis, řekla Sakkariová v slzách

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Deprese řecké ikony. Trpím, potřebuju přestat hrát tenis, řekla Sakkariová v slzách

Maria Sakkariová na US Open 2023.
Maria Sakkariová na US Open 2023.Profimedia
Stále je členkou elitní světové desítky, stále více ale upadá do depresí. Marii Sakkariové (28) se už delší dobu nedaří udělat výraznější úspěch a po nečekaném konci v 1. kole US Open se na tiskové konferenci rozplakala. Naznačila, že z tenisového prostředí možná na nějaký čas úplně zmizí.

Masárová – Sakkariová 6:4, 6:4

"Musím zastavit. Právě teď je má budoucnost nejistá, možná si dám pauzu," překvapila řecká tenistka. V sobě měla další bolestivou grandslamovou prohru. Potřetí v řadě nezvládla na velkých turnajích první zápas. 

Zatímco v Paříži ji vyřadila budoucí finalistka Karolína Muchová a ve Wimbledonu Marta Kosťuková, tentokrát nenašla zbraň na Rebeku Masárovou. Turnaj od turnaje to mělo být snadnější, jenže Sakkariová se pere s vlastním sebevědomím.

Vždyť ve Wimbledonu dala v první sadě ukrajinské tenistce kanára, další dvě sady ale ztratila. Tentokrát se zasekla při stavu 4:1 v první sadě a prohrála 4:6, ve druhé v klíčové chvíli ztratila servis čistou hrou soupeřky a na zvrat už neměla hlavně morální sílu. "Její podání je velmi nebezpečné, ale naopak já byla na servisu hodně slabá, to musím prostě řešit. Pravda je, že v tuto chvíli nemám moc co říct, omlouvám se," soukala ze sebe Sakkariová.

Při další odpovědi se pak chytla za hlavu a snažila se zakrýt slzy, které se jí draly z očí. "Nevím, co se teď bude dít. Možná potřebuji přestat hrát tenis, na kurtu trpím. Ale teď je těžké se rozhodovat. vůbec nemám jasno v mysli. Mám pocit, že jsem se ztrapnila a uvádím do rozpaků i všechny Řeky.

Po wimbledonském fiasku oznámila, že stejně jako její krajan Stefanos Tsitsipas rozšíří svůj tým o Marka Philippoussise. Australan s řeckými kořeny, který si před 20 lety zahrál wimbledonské finále, se měl stát jejím mentorem. "Neustále na sobě pracuji, možná jen potřebuji více času, abych se dostala tam, kde chci být. Opravdu cítím, že se snažím a dávám důraz i na psychickou stránku tenisu," vysvětlovala.

Sakkariová se od října 2021 drží v TOP 10 světového rankingu a jejím maximem byla třetí příčka v loňském roce. Na svém kontě má ale ve svých 28 letech pouze jeden turnajový titul (antukový turnaj WTA 250 v Maroku v roce 2019), proti sedmi prohraným finále. Na grandslamech se dostala dvakrát do semifinále (v Paříži a US Open 2021).

Kompletní program žen na US Open