Livesport Daily #72: Co přinese letošní tenisové US Open, odpovídá Lucie Hradecká

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport Daily #72: Co přinese letošní tenisové US Open, odpovídá Lucie Hradecká

Livesport Daily #72: Co přinese letošní tenisové US Open, odpovídá Lucie Hradecká
Livesport Daily #72: Co přinese letošní tenisové US Open, odpovídá Lucie HradeckáProfimedia
Z olympijského Ria přivezla bronz, z Londýna stříbro. Ví, jak chutná vítězství v grandslamu – se svou parťačkou ze slavného dua H+H dokázala vyhrát French Open v roce 2011, o dva roky později pak s Andreou Hlaváčkovou slavily i na US Open. Jak vzpomíná na kurty ve Flushing Meadows? Co říká na novinky, které přinese. A jak vidí šance českých barev? Naším hostem v podcastu Livesport Daily byla bývalá tenistka Lucie Hradecká (38).

Hned 10 tenistek v hlavní soutěži, vedle nich další tři tenisté. Česká republika se letos na US Open řadí k těm početnějším výpravám. Navíc jejich šance na dobrý výsledek nejsou malé. Vždyť hned šestice dam figuruje dokonce mezi nasazenými – Markéta Vondroušová, Karolína Muchová, Petra Kvitová a Barbora Krejčíková jsou na žebříčku WTA poskládané těsně za sebou na 9.-12. místě.

"Určitě funguje trochu rivalita, protože přece jen nemůžete být s každým kamarád, můžete na něj v pavouku i narazit. Ale taky je to určitá motivace, že vás dobré výkony někoho jiného můžou taky trochu nabudit a vytáhnout nahoru," vysvětluje Hradecká s tím, že třeba finálová účast nebo vyřazená hráčka TOP 10 je vždycky hozenou rukavicí i pro ostatní české tenistky.

"Není to tam úplně mega rychlý, ani moc pomalý. Kdo určitě umí na tvrdém povrchu je Maruška Bouzková, Linda Nosková, i Linda Fruvirthová má dobře stavěnou hrou na beton. Ale neřekla bych, že je tam vyloženě některá z českých hráček, která by na tomhle povrchu nehrála ráda," dodává.

V mužském pavouku vidí dva hlavní favority, podobně jako další experti a sázkové kanceláře favorizuje aktuálně světovou jedničku a dvojku, tedy Španěla Carlose Alcaraze a Srba Novaka Djokoviče. A kdo má podle Lucie Hradecké největší šanci na grandslamové vítězství mezi ženami? "Mám asi tři jména: Šwiateková, Sabalenková, Gauffová."

Livesport Daily #72: Co přinese letošní tenisové US Open?
Livesport

V aktuální epizodě Livesport Daily jsme také řešili:

- umění odejít v pravý čas – v souvislosti s posledním turnajem Barbory Strýcové

- výběr deblové spoluhráčky

- další technologická novinka – Video Review, která bude k dispozici na některých kurtech

- stížnosti hráček na pozdní konce zápasů

Celý díl je k poslechu na podcastových aplikacích – Spotify, Google Podcasts a Apple Podcasts.