Šwiateková neměla slitování. Kamarádku Juvanovou deklasovala za pouhých 50 minut

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Šwiateková neměla slitování. Kamarádku Juvanovou deklasovala za pouhých 50 minut
Aktualizováno
Šwiateková vyhrála za pouhých 50 minut.
Šwiateková vyhrála za pouhých 50 minut.Profimedia
Iga Šwiateková (22) zatím odehrála na letošním US Open tři zápasy a předvedla už druhou demolici za necelou hodinu a se ztrátou jednoho gamu. Po Rebecce Petersonové tímto způsobem vypráskala i svou velmi dobrou kamarádku Kaju Juvanovou (22), Slovinku zničila za 50 minut 6:0, 6:1. V obhajobě loňského triumfu a také v boji o setrvání na postu světové jedničky bude pokračovat osmifinálovým soubojem se svou neoblíbenou soupeřkou Jelenou Ostapenkovou (26).

Šwiateková – Juvanová 6:0, 6:1

Iga Šwiateková měla po zklamání a nezdaru ve čtvrtfinále ve Wimbledonu solidní přípravu na závěrečný grandslam roku. Po triumfu v rodné Varšavě došla do semifinále na velkých podnicích v Montrealu i Cincinnati a v tomto týdnu kosí jednu soupeřku za druhou na US Open.

V New Yorku neusiluje čtyřnásobná grandslamová šampionka a vítězka čtyř letošních turnajů jen o úspěšnou obhajobu loňského triumfu, ale také o setrvání na postu světové jedničky. Z tenisového trůnu ji totiž může sesadit neustále stíhající Aryna Sabalenková, které stačí, aby ve Flushing Meadows dosáhla na stejný výsledek jako Polka.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Šwiateková je zase o krok napřed a předvedla už druhou demolici. V úvodním kole deklasovala za 59 minut a se ztrátou jediného gamu Rebeccu Petersonovou a stejný výprask a ještě o devět minut rychleji uštědřila své velké kamarádce Kaje Juvanové. Mezitím přehrála 6:3, 6:4 bývalou světovou dvacítku Darju Savilleovou.

V utkání prohrála dohromady pouhých pět fiftýnů na vlastním servisu a soupeřce jich povolila jen 10, když returnovala její podání. Postup slavila za pouhých 50 minut, úvodní dějství trvalo 24 minut a to následující jen o dvě minuty déle.

V tomto dějišti se každou účastí zlepšovala. Po druhém kole v roce 2019, třetím před třemi lety a předloňském osmifinále tady dokázala loni v posledních třech kolech porazit Jessicu Pegulaovou, Arynu Sabalenkovou a Ons Jabeurovou a zvednout nad hlavu trofej pro šampionku.

Do druhého týdne grandslamů naposledy nedokázala projít loni ve Wimbledonu. V osmifinále majorů nemá nijak oslnivou bilanci 7:6, ovšem uspěla v pěti z posledních šesti případů. O vylepšení této statistiky se utká s Jelenou Ostapenkovou.

Ostapenková zdolala po obratu domácí Bernardu Peraovou a se Šwiatekovou ji čeká premiérové osmifinále v tomto dějišti a také souboj šampionek antukového French Open. Všechny tři předchozí souboje vyhrála.

Rybakinová – Cirsteaová 3:6, 7:6, 4:6

Světová čtyřka Jelena Rybakinová na US Open svou sbírku grandslamových čtvrtfinále nezkompletuje. Kazašská vítězka loňského Wimbledonu a finalistka letošního Australian Open v boji o první newyorské osmifinále podlehla po téměř tříhodinovém boji 3:6, 7:6, 4:6 Soraně Cirsteaové.

Čtyřiadvacetiletá Rybakinová neprolomila v New Yorku čekání na větší úspěch. Do osmifinále neprošla ani při páté účasti v hlavní soutěži a skončila ve stejné fázi jako před dvěma lety. V utkání s Cirsteaovou doplatila na 55 nevynucených chyb a v závěrečném setu přišla čtyřikrát o servis. Duel zakončila dvojchybou.

Naopak o devět let starší Rumunka se při celkově 15 .startu na US Open poprvé prodrala do 4. kola. "V první řadě musím říct, že hraju tenis už pár let a tohle byla nejlepší atmosféra, ve které jsem kdy hrála. Jsem strašně moc šťastná," radovala se Cirsteaová v rozhovoru na kurtu.

V osmifinále na ni čeká odveta za loňské vyřazení proti Belindě Bencicové (h2h 2:1). Švýcarská semifinalistka z roku 2014 zdolala 7:6, 2:6, 6:3 Číňanku Lin Zhu a a jedna výhra ji dělí od již čtvrtého newyorského čtvrtfinále.

Výsledky ženské dvouhry na US Open