Lehečka končí ve Vídni po výprasku ve druhém kole, s Chačanovem uhrál jen čtyři gamy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lehečka končí ve Vídni po výprasku ve druhém kole, s Chačanovem uhrál jen čtyři gamy

Jiří Lehečka nadále čeká na první vítěznou sérii na turnajích od srpnového finále ve Winston-Salemu.
Jiří Lehečka nadále čeká na první vítěznou sérii na turnajích od srpnového finále ve Winston-Salemu.Profimedia
Jiří Lehečka (21) přerušil na halovém podniku ATP 500 ve Vídni šňůru tří porážek, ale na svou první vítěznou sérii na turnajích od srpnového finále ve Winston-Salemu stále čeká. Nejlepší Čech v žebříčku schytal ve druhém kole za hodinu a pár minut výprask 3:6, 1:6 od nasazené osmičky Karena Chačanova (27).

Lehečka – Chačanov 3:6, 1:6

31. hráč světa Jiří Lehečka v září výrazně pomohl českému výběru k postupu do čtvrtfinále Davis Cupu, na individuálních turnajích se mu ale nedaří. Od srpnového postupu do finále ve Winston Salemu z prohrál šest z osmi zápasů.

V pondělí v hale ve Vídni sice porazil Američana Jeffreyho Wolfa a přerušil sérii tří porážek, druhou výhru ale přidat nedokázal. Se světovou šestnáctkou Karenem Chačanovem stejně jako v březnu na Masters v Miami neuhrál ani set, v rakouské metropoli prohrál jednoznačně 3:6, 1:6.

Proti Chačanovovi od počátku ztrácel. V úvodním setu přišel hned o první servis a manko už nedohnal, ve druhém uhájil své podání jen jednou. Na returnu za celý zápas nedostal jedinou šanci na brejk, ve druhém setu získal při podání soupeře jediný fiftýn.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

V následujících dvou týdnech Lehečku čekají ještě halové turnaje ATP Masters 1000 v Paříži a ATP 250 v Métách. Sezonu uzavře v Davis Cupu, ve kterém české tenisty čeká listopadové čtvrtfinále v Málaze proti Australanům. 

Až ve čtvrtek se ve druhém kole vídeňské pětistovky pokusí překvapit favorita druhý český zástupce Tomáš Macháč, který se o své třetí a dosud největší čtvrtfinále utká se světovou sedmičkou Řekem Stefanosem Tsitsipasem. 

Výsledky turnaje ATP 500 ve Vídni