Macháč vyhrál ve Vídni i potřetí bez ztráty setu a zaútočí na své největší čtvrtfinále

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Macháč vyhrál ve Vídni i potřetí bez ztráty setu a zaútočí na své největší čtvrtfinále

Macháč si zajistil postup do osmifinále.
Macháč si zajistil postup do osmifinále.Profimedia
Tomáš Macháč (23) pokračuje na podniku ATP 500 ve Vídni v parádní formě na halových betonech z posledních týdnů. V Rakousku vyhrál včetně kvalifikace už tři zápasy a stále neztratil jediný set. Na úvod hlavní soutěže smetl 6:3, 6:1 Aleksandara Vukice (27) a z posledních 19 utkání má bilanci 17 výher a pouhých dvou porážek. O své třetí čtvrtfinále na nejvyšším okruhu a největší v kariéře bude bojovat proti světové sedmičce Stefanosi Tsitsipasovi.

Vukic – Macháč 3:6, 1:6

Tomáš Macháč nemohl ještě před dvěma měsíci považovat letošní sezonu za nijak úspěšnou, ovšem po nezdaru ve finále kvalifikace US Open se neskutečným způsobem rozjel. Momentální parádní formu chytl už na začátku září na venkovních betonech na challengeru ve Francii a po prohraném finále sbírá jeden úspěch za druhým na oblíbených tvrdých površích pod střechou.

V polovině září odstartoval svou nakonec 13zápasovou vítěznou sérii zahrnující dvě výhry v Davis Cupu, dva triumfy na halových challengerech ve Francii a postup do finále kvalifikace v Stockholmu. Právě v něm o šňůru přišel, když nestačil na Dina Prižmiče. Do hlavní soutěže se však dostal jako lucky loser a uhrál čtvrtfinále.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Ve vynikající fazóně pokračuje při debutu na ATP 500 ve Vídni, ačkoli utkání prvního kola kvalifikace absolvoval asi jen 16 hodin po nezvládnuté čtvrtfinálové maratonské bitvě ve Stockholmu. V rakouské hale stále neztratil jediný set, šanci nedal Jurijovi Rodionovovi, Emilovi Ruusuvuorimu ani na úvod hlavního losu Aleksandarovi Vukicovi.

Rodák z Berouna, který se po skvělých výsledcích vrátil do elitní stovky žebříčku a tentokrát se v ní napevno usadil, dominoval na servisu. Na vlastním podání ztratil jen šest fiftýnů, nastřílel sedm es a poradil si s jedinou brejkbolovou hrozbou. Sám proměnil čtyři ze šesti šancí na brejk a na postup přes aktuálně 56. muže pořadí potřeboval pouhých 57 minut.

Macháč si zahraje o své třetí kariérní čtvrtfinále na nejvyšší tour, první na akcích větších než ATP 250. Obě dosavadní uhrál v probíhající sezoně, v dubnu na antuce v Houstonu a před týdnem v hale ve Stockholmu.

Tsitsipas – Thiem 7:6, 6:4

O své největší čtvrtfinále se utká se světovou sedmičkou Stefanosem Tsitsipasem (h2h 0:0), proti kterému bude usilovat o první skalp člena TOP 30. Řecký tenista v prvním kole vyhrál souboj bývalých vítězů Turnaje mistrů, domácího šampiona z roku 2019 Dominica Thiema zdolal 7:6, 6:4 a ve vzájemné bilanci se poprvé ujal vedení (6:5).

Sestřih zápasu Stefanos Tsitsipas– Dominic Thiem
Livesport

Ve druhém kole doplnil Jiřího Lehečku. Nejlepší Čech v žebříčku slavil postup už v pondělí po skalpu Jeffreyho Johna Wolfa a o čtvrtfinále bude bojovat s turnajovou osmičkou Karenem Chačanovem.

Výsledky turnaje ATP 500 ve Vídni