Šafářová po pěti letech zvládla ostrý zápas, v Remeši porazila Bartashevichovou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Šafářová po pěti letech zvládla ostrý zápas, v Remeši porazila Bartashevichovou

Aktualizováno
Lucie Šafářová v Remeši odehrála první soutěžní zápas od deblového vystoupení na French Open 2019.
Lucie Šafářová v Remeši odehrála první soutěžní zápas od deblového vystoupení na French Open 2019.Profimedia
Lucie Šafářová (36) odehrála na podniku ITF W25 ve francouzské Remeši svůj první soutěžní zápas od deblového vystoupení na French Open 2019, ve dvouhře dokonce po pěti letech. Bývalá světová pětka přehrála 3:6, 6:3, 6:1 domácí teenagerku Yaroslavu Bartashevichovou (18). Divokou kartu pojala jako přípravu na blížící se veteránský turnaj v Lucemburku, o dlouhodobý comeback na kurty se nejedná. Do večerní čtyřhry s neteří Emmou Dvořáčkovou (17) nenastoupily.

Šafářová – Bartashevichová 3:6, 6:3, 6:1

Lucie Šafářová v pondělí všechny překvapila, když se objevila v hlavní soutěži turnaje ITF s dotací 25 tisíc amerických dolarů ve francouzské Remeši. O několik hodin později ale své největší příznivce asi zklamala, protože oznámila, že se nejedná o plnohodnotný návrat na kurty. Bývalá světová pětka a finalistka French Open doprovází na okruhu své dvě neteře a divokou kartu od pořadatelů využila jako přípravu na blížící se silně obsazený veteránský turnaj v Lucemburku.

První ostrý zápas po více než čtyřech letech, singl dokonce hrála naposledy v Québecu v září 2018, bývalé deblové světové jedničce vyšel. V prvním kole přetlačila po obratu a dvou a půl hodinách boje domácí teenagerku Yaroslavu Bartashevichovou figurující na 782. místě pořadí.

V souboji divokých karet se v prvním dějství trápila. O úvodní tři gamy na servisu přišla a dokázala využít jen dvě ze 14 brejkbolových šancí. V následujícím průběhu ovšem na vlastním podání už ani jednou nezaváhala a od začátku druhé sady byla jasně lepší hráčkou na kurtu. V rozhodujícím setu dokonce povolila o 18 let mladší soupeřce pouze jeden game.

Na svém prvním turnaji ITF od Prahy 2014 měla majitelka sedmi trofejí z podniků WTA a pětinásobná grandslamová šampionka ve čtyřhře startovat i v deblu se svou neteří Emmou Dvořáčkovou, dcerou své starší sestry Veroniky, česká dvojice ale před prvním společným duelem ze soutěže odstoupila.

O postup do čtvrtfinále dvouhry Šafářovou čeká souboj jako za starých časů s bývalou světovou třiadvacítkou a nasazenou trojkou Monou Barthelovou. S Němkou zvládla tři ze čtyř předchozích střetnutí, poslední se uskutečnilo v Indian Wells 2015.

Šéf turnaje dal Šafářové divokou kartu

Výsledky turnaje ITF W25 v Remeši