Fritz protáhl vítěznou sérii. Murrayho ve Washingtonu udolal po tříhodinovém obratu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Fritz protáhl vítěznou sérii. Murrayho ve Washingtonu udolal po tříhodinovém obratu

Aktualizováno
Taylor Fritz se na výhru proti Andymu Murraymu nadřel.
Taylor Fritz se na výhru proti Andymu Murraymu nadřel.Profimedia
Světová devítka Taylor Fritz (25) na domácím betonu ve Washingtonu vyhrál šlágr s Andym Murraym (36), jenž neukončil čtrnáct měsíců dlouhé čekání na skalp hráče TOP 10. Nejvýše nasazený Američan udolal britského veterána až po tříhodinovém boji 6:7, 6:3, 6:4, následně dokázal rychle zmobilizovat síly a po výhře nad Australanem Jordanem Thompsonem postoupil do semifinále. V něm se sedm zápasů neporažená světová devítka utká s Tallonem Griekspoorem. Páteční dvojboj naopak nezvládl druhý nasazený Frances Tiafoe (25), jenž ve čtvrtfinále podlehl Britu Danielu Evansovi (33).

Fritz – Murray 6:7, 6:3, 6:4

Taylor Fritz minulý týden triumfoval v Atlantě, kde dal zapomenout na nepovedenou část sezony na trávě, a na vítěznou vlnu naskočil i ve Washingtonu. Po krajanu Zacharym Svajdovi si v pátek poradil během pár hodin i s Andym Murraym. a Jordanem Thompsonem.

V prvním setu souboje s britským veteránem americký favorit neudržel výhodu brejku, neproměnil tři setboly včetně dvou při svém podání a čekala ho dlouhá cesta k obratu. Nakonec byl úspěšný a zvítězil až po třech hodinách boje 6:7, 6:3, 6:4.

Sestřih utkání Fritz – Murray.
Livesport

"Musel jsem často chodit na síť, hrát dropshoty a rozdávat míčky po celém kurtu. Je tu obrovské horko, hraje se snad s těmi nejtěžšími míčky. Teď se budu snažit co nejlépe zregenerovat a připravit se na další zápas," komentoval Fritz.

I když na to měl sotva tři hodiny, na čtvrtfinále se zkoncentroval. Australana Thompsona přehrál 6:3, 6:3 a svou neporazitelnost protáhl už na sedm utkání.

Sestřih zápasu Fritz – Thompson
Livesport

"V posledních týdnech jsem odvedl spoustu tvrdé práce. Věděl jsem, že nás čeká jedna z fyzicky nejnáročnějších částí sezony. Ale určitě jsem netrénoval na to, že odehraju dva zápasy během jednohop dne. A už vůbec ne po tříhodinové bitvě. Ale večer jsem hrál opravdu dobře, pomohl jsem si rychlými brejky, což byl tak trochu můj plán," uvedl Fritz.

O třetí letošní finále a opět na domácí půdě si Fritz zahraje v souboji vítězů dvou turnajů ATP v roce 2023 s Tallonem Griekspoorem. Nizozemský tenista nejprve zvládl osmifinálovou dohrávku s Gaëlem Monfilsem a vzápětí zastavil Američana Jeffreyho Wolfa.

Z pátečního dvojboje neodešel vítězně druhý nasazený Frances Tiafoe. Po hladké výhře nad čínským teenagerem Junchengem Shangem neuspěl ve čtvrtfinále proti Danielu Evansovi, který zvítězil 6:4, 7:5 a vzájemnou bilanci vyrovnal na 4:4.

Sestřih zápasu Tiafoe – Evans
Livesport

Zatímco třiatřicetiletý Brit v pátek absolvoval dvě utkání, jeho semifinálový soupeř Grigor Dimitrov (h2h 2:3) vůbec nehrál. Z osmifinále stihl postoupit už ve čtvrtek a přes čtvrtfinále se dostal bez boje po odstoupení Francouze Uga Humberta.

Výsledky turnaje ATP 500 ve Washingtonu