Svitolinová si formu přivezla také do Ameriky. Kasatkinovou porazila i poosmé

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Svitolinová si formu přivezla také do Ameriky. Kasatkinovou porazila i poosmé
Aktualizováno
Svitolinová potvrzuje po mateřské pauze skvělou formu.
Svitolinová potvrzuje po mateřské pauze skvělou formu. Profimedia
Elina Svitolinová (28) potvrzuje skvělou formu po mateřské pauze i na prvním turnaji na tvrdém povrchu. Na "pětistovce" ve Washingtonu po výhře nad Viktorií Azarenkovou přehrála ve dvou setech také světovou jedenáctku Darju Kasatkinovou (26), kterou smetla 6:2, 6:2 a vyhrála tak i osmý vzájemný zápas. Ve čtvrtfinále by ukrajinská tenistka mohla narazit na domácí šampionku z roku 2019 a letos nasazenou jedničku Jessicu Pegulaovou.

Svitolinová –⁠ Kasatkinová 6:2, 6:2

Elina Svitolinová loni na jaře kvůli těhotenství přerušila kariéru, na dlouho ale fanouškům z očí nezmizela. Už po roce se do turnajového kolotoče vrátila a po pomalejším rozjezdu na pár akcích ITF se rychle dostala zpátky do formy. A problém jí nedělá ani změna povrchů.

Na antuce ve Štrasburku si pouhých osm měsíců po narození dcery Skai, kterou má s francouzským tenistou Gaëlem Monfilsem, dokráčela pro titul, na Roland Garros se dostala do čtvrtfinále a na trávě ve Wimbledonu se i díky skalpu světové jedničky Igy Šwiatekové prodrala až do semifinále.

A nyní se jí daří také na prvním turnaji na tvrdém povrchu od loňského března. Při premiéře ve Washingtonu neztratila set s členkami druhé světové desítky Viktorií Azarenkovou ani Darjou Kasatkinovou, kterou smetla díky odvrácení všech deseti brejkbolů ve dvou různých gamech 6:2, 6:2 a vedení ve vzájemné bilanci zvýraznila na 8:0.

Sestřih zápasu Svitolinová – Kasatkinová
Livesport

"Pokaždé, když s Dashou hraju, snažím se bojovat. Je to těžká soupeřka a pokaždé se jen snažím zahrát další míček přes síť a diktovat hru. Jsem šťastná, že jsem dnes vyhrála," řekla Svitolinová, jež v dusném počasí nastřílela 29 winnerů. 

Vítězka Turnaje mistryň 2018 a bývalá světová trojka se ve čtvrtfinále utká s domácí šampionku z roku 2019 a letos nasazenou jedničkou Jessicou Pegulaovou, nebo jinou Američankou Peyton Stearnsovou.

Bencicová – Davisová 6:1, 6:4

Roli papírové favoritky potvrdila Belinda Bencicová, jež vyhrála s Lauren Davisovou i čtvrtý vzájemný duel. Ve Washingtonu přehrála domácí tenistku 6:1, 6:4 a jako první postoupila do čtvrtfinále. 

"Poprvé jsem s ní hrála, když mi bylo 16. Je to těžká soupeřka, a přestože je docela malá, má sílu a plochý servis. Není vůbec lehké proti ní hrát," řekla Bencicová.

Sestřih zápasu Bencicová – Davisová
Livesport

O místo mezi čtyřkou nejlepších si Švýcarka zahraje s třetí nasazenou Coco Gauffovou (h2h 1:0). Světová sedmička si v prvním duelu od neúspěchu ve Wimbledonu poradila 6:1, 6:4 s kamarádkou z dětství a přemožitelkou Karolíny Plíškové Hailey Baptisteovou.

"Vyrůstaly jsme spolu. U sítě jsem jí řekla, že doufám, že budeme mít více příležitostí, jako byla tahle. Věřím, že má potenciál být v TOP 50," řekla Gauffová na adresu o dva roky starší krajanky ze třetí světové stovky.

Ljudmila Samsonovová hraje podruhé v kariéře jako obhájkyně titulu a ve Washingtonu poprvé vyhrála dva zápasy. Po domácí Collinsové smetla 6:1, 6:3 i Rumunku Soranu Cirsteaovou a postoupila do čtvrtfinále. V něm čeká na vítězku duelu Garciaová–Kosťuková.

Sestři zápasu Samsonovová – Cirsteaová
Livesport

Výsledky turnaje WTA 500 ve Washingtonu